Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pascalidous bild väcker skratt

Alexandra Pascalidou.Foto: EERO HANNUKAINEN/ALL OVER PRESS
Alexandra Pascalidou.Foto: EERO HANNUKAINEN/ALL OVER PRESS
Alexandra Pascalidou.Foto: Cornelia Nordström.
Alexandra Pascalidou.Foto: /IBL

Alexandra Pascalidous bild väcker skratt. 

Efter sin medverkan i "Nyhetsmorgon" fick hon flera oväntade reaktioner.

"Fick denna bild på Twitter från snubbar som klagar på min "manspread". Borde jag skämmas?", skriver hon.

Journalisten Alexandra Pascalidou var i veckan med i "TV4 Nyhetsmorgon". Men efter sin medverkan fick hon oväntad respons. Flera klagade på hennes "manspread".

"I morse slog jag nog något pinsamt rekord glatt ovetande om att de filmar under bordet. Fick denna bild på twitter från snubbar som klagar på min "manspread"", skriver Alexandra Pascalidou på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BUjrOLCDaN4/

Hon fortsätter:

"Borde jag skämmas eller är det förmildrande omständighet att jag inte vidrör någon av mina begåvade kolleger med min spontana split/förlossingspose. Är jag måhända en man i kvinnokläder? Borde jag skämmas? @nyhetsmorgon #Nymo", skriver hon.

Fenomenet har orsakat debatt

Fenomenet "Manspreading", män som skrevar och tar upp extra mycket plats i till exempel tunnelbanan, har kritiserats av många och orsakat het debatt.

En tydlig manlig härskarteknik att ta sig rätten till extra utrymme, menar kritikerna.

I New York har trängseln i tunnelbanan fått Metropolitan Transportation Authority att lansera den mycket uppmärksammade kampanjen "Dude, stop the spread, please. It's a space issue" (Snubben, sluta skreva, snälla. Det är en fråga om utrymme).

Bland annat har bilden på SVT-journalisten Daniel Nannskog under fotbolls-VM i Brasilien blivit mycket uppmärksammad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.