Alexandra Pascalidou. Foto: EERO HANNUKAINEN/ALL OVER PRESSAlexandra Pascalidou. Foto: EERO HANNUKAINEN/ALL OVER PRESS
Alexandra Pascalidou. Foto: EERO HANNUKAINEN/ALL OVER PRESS
Alexandra Pascalidou. Foto: EERO HANNUKAINEN/ALL OVER PRESSAlexandra Pascalidou. Foto: EERO HANNUKAINEN/ALL OVER PRESS
Alexandra Pascalidou. Foto: EERO HANNUKAINEN/ALL OVER PRESS
Alexandra Pascalidou. Foto: Cornelia Nordström.Alexandra Pascalidou. Foto: Cornelia Nordström.
Alexandra Pascalidou. Foto: Cornelia Nordström.
Alexandra Pascalidou. Foto: /IBLAlexandra Pascalidou. Foto: /IBL
Alexandra Pascalidou. Foto: /IBL

Pascalidous bild väcker skratt

Publicerad

Alexandra Pascalidous bild väcker skratt. 

Efter sin medverkan i "Nyhetsmorgon" fick hon flera oväntade reaktioner.

"Fick denna bild på Twitter från snubbar som klagar på min "manspread". Borde jag skämmas?", skriver hon.

Journalisten Alexandra Pascalidou var i veckan med i "TV4 Nyhetsmorgon". Men efter sin medverkan fick hon oväntad respons. Flera klagade på hennes "manspread".

"I morse slog jag nog något pinsamt rekord glatt ovetande om att de filmar under bordet. Fick denna bild på twitter från snubbar som klagar på min "manspread"", skriver Alexandra Pascalidou på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BUjrOLCDaN4/

Hon fortsätter:

"Borde jag skämmas eller är det förmildrande omständighet att jag inte vidrör någon av mina begåvade kolleger med min spontana split/förlossingspose. Är jag måhända en man i kvinnokläder? Borde jag skämmas? @nyhetsmorgon #Nymo", skriver hon.

Fenomenet har orsakat debatt

Fenomenet "Manspreading", män som skrevar och tar upp extra mycket plats i till exempel tunnelbanan, har kritiserats av många och orsakat het debatt.

En tydlig manlig härskarteknik att ta sig rätten till extra utrymme, menar kritikerna.

I New York har trängseln i tunnelbanan fått Metropolitan Transportation Authority att lansera den mycket uppmärksammade kampanjen "Dude, stop the spread, please. It's a space issue" (Snubben, sluta skreva, snälla. Det är en fråga om utrymme).

Bland annat har bilden på SVT-journalisten Daniel Nannskog under fotbolls-VM i Brasilien blivit mycket uppmärksammad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag