Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Parneviks stora ilska mot Alexander Bard

Foto: OLLE SPORRONG

I det senaste avsnittet av podcasten "Pillowtalk" går systrarna Peg och Penny Parnevik till hård attack mot tidigare "Parneviks"-gästen Alexander Bard.

Detta på grund av Alexander Bards kritiska utspel om Metoo-kampanjen.

– Han har sagt ganska mycket hemska, vidriga saker, säger Peg Parnevik i "Pillowtalk".

Samtidigt tar TV4 avstånd från Alexander Bards uttalande. 

Under den uppmärksammade kampanjen #MeToo har kvinnor över hela världen klivit fram och delat med sig om sina upplevelser av sexuella trakasserier och ofredande, i synnerhet från män.

Men en som kritiserat kampanjen hårt är Tv-profilen och artisten Alexander Bard.

I slutet på oktober, när Metoo-kampanjen var som störst, skrev han flera kritiska tweets:

"Killar, flörta inte med tjejer. Någonsin. Och när de flörtar med dig, ignorera det. Då borde du vara säker – tills de börjar ljuga", skrev han bland annat.

Han skrev ytterligare en tweet som löd:

"Historien är full av kvinnor som anklagat men för sexuella trakasserier som aldrig har hänt. Hur kan kvinnor ha blivit 100 procent tillförlitliga år 2017?". 

Starka kritiken mot Alexander Bard

Alexander Bard fick ta emot stor kritik för sina uttalande. Bard är samtidigt domare i nya säsongen av "Talang" och TV4 tog avstånd från Bard.

– Vi står inte bakom utan tar kraftigt avstånd från saker han uttryckt. Men Alexander är inte en talesperson för TV4, utan en fristående jurymedlem som anlitas för att vara just det. Vi har och tar ansvar för det Alexander Bard gör och säger i vårt program, men vi vill inte hamna i en situation där vi inte låter människor medverka i våra program och kanaler på grund av sina åsikter. sade Lotta Andersson, exekutiv producent för "Talang" till tidningen Metro i slutet av oktober.

 

Alexander Bard gav även en förklaring till sitt twittrande för tidningen Metro:

– Om man inte har humor är man jävligt korkad i huvudet, men det finns ju människor som saknar humor. Som till exempel att jag skämtar om #metoo och ”Fifty shades of grey”. Jag önskar att många av #metoo-tjejerna använde mer humor i stället för att springa omkring och vara så arga hela tiden, för det vinner de ingenting på i längden, sade han till Metro. 

Parneviks till attack mot Alexander Bard

Några som kritiserar Alexander Bard är systrarna Peg och Penny Parnevik.

I det senaste avsnittet av podcasten "Pillowtalk" skickar duon en rejäl känga mot "Talang"-domaren.

– Här blir det sorgligt. Alltså, den personen han var hemma hos oss, det är den han är på riktigt. Det som är synd är att ingen får se det för, Alexander, det du skriver är fel. Jag bryr mig inte om du tycker att folk ska ha humor, det är fel, säger Penny Parnevik.

Peg Parnevik har tidigare kritiserat Bards twittrande under #Metoo. 

"Det är ett under att du fortfarande har ett jobb" skrev hon och citerade Alexander Bards tweet i oktober.  

https://twitter.com/PegParnevik/status/923620487862804480

I podcasten "Pillowtalk" hon sitt resonemang: 

– Att han ens har stake att skriva att olika människor ljuger om sina våldtäktshistorier och säger att det bara för uppmärksamhet och att kvinnor aldrig varit trovärdiga, säger hon.

När Expressen når Alexander Bard under tisdagskvällen för att få en kommentar på Parneviks utspel i podcasten säger han sig inte ha lust att kommentera vidare.

– Tror du inte jag har viktigare saker för mig än att kommentera mina egna tweets? Så banal är inte jag. Du får hålla på i den ankdammen själv. Hej då, säger Alexander Bard.

Parneviks uppmaning till Alexander Bard

Parneviks avslutar med en uppmaning till Alexander Bard.

– Men Alexander Bard. Vi fattar. Män blir också utsatta för sexuella trakasserier. Vi vet det och säger inte emot dig, men vi lever i ett patriarkat. Hade vi levt i ett matriarkat hade det varit en annan historia. Du har aldrig känt känslan av att exempelvis bara gå några steg ut till din bil och ha bilnyckeln redo att hugga någon. Att vara redo på att bli våldtagen eller dö, trots att ingen är närheten, säger Penny Parnevik och fortsätter.

– Vi vet att du är bättre än så här. 

Expressen har varit i kontakt med TV4:s presschef Magnus Törnblom som hänvisar till Lotta Anderssons svar gällande Alexander Bards uttalanden. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.