Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Parneviks lycka: Nya drömhuset i Florida

Här kan du följa Expressens LIVE-TV.
Nu har Jesper och Mia Parnevik slagit till och köpt sig en ny lyxig villa.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Mia Parnevik har älskat området de nu ska flytta till i flera år.
Foto: Stella Pictures
I 21 år bodde makarna i Casa Mia.
Foto: ANDERS AHLGREN

Havet alldeles utanför husknuten var det som lockade.

Efter att ha sålt Casa Mia i Jupiter, Florida, har Mia och Jesper Parnevik slagit till på ett nytt hus i lyxiga och familjära området Ocean Walk i Florida.

– Det är ett område som jag har älskat väldigt länge, berättar Mia Parnevik.

Mia Parnevik, 53, och Jesper Parnevik, 56, sålde sitt över 1 000 kvadratmeter stora, älskade hus Casa Mia i Florida för 67 miljoner kronor förra våren, efter att ha bott där i 21 år. Sedan dess har jakten efter ett nytt hem pågått för fullt men makarna har inte stressat över det.

– Vi har världens frihet av att kunna flyga och fara vart vi vill. Vi åkte helt plötsligt till våra vänner i Las Vegas och sen var vi i Los Angeles. Sen har vi varit lite överallt och det är ju fantastiskt, har Mia Parnevik tidigare sagt.

Hon berättade vidare att bostadspriserna hade stigit markant den senaste tiden.

– Vi letar och letar varje dag kan man säga. Vi pratar med vår mäklare varje dag. Och vi har budat på olika saker också, som vi inte har fått. Det är en lite galen marknad där just nu. Jag tror de har dubblat sina priser de här senaste sex månaderna.

Men nu har makarna äntligen hittat sin nya villa – och det är inte vilken villa som helst, Parneviks har nämligen lyckats lägga vantarna på ett hus i ett område som Mia Parnevik har haft ögonen på i flera år. 

– Det känns helt fantastiskt, berättar Mia Parnevik glatt och fortsätter:

– Det är ett område som jag har älskat väldigt länge. Det är bara 100-200 meter till havet, vi har goda vänner som bor där. Det är som ett litet surfställe skulle man väl kunna säga, med jättemysiga hus. Och vi ska renovera och göra i ordning så det ska bli skitkul. Det är kul med nya äventyr.

Den nya villan ligger i lyxiga Ocean Walk, som är ett område i Jupiter, Florida.

Kryptiska orden: ”Det är inte uteslutet”

Enligt den lokala tidningen The Palm Beach Post byggdes tvåvåningshuset 1980 och har tre sovrum och tre badrum. Och med havet som sträcker ut sig framför villan.

Prislappen? 1,23 miljoner dollar enligt The Palm Beach Post, vilket är ungefär 12,4 miljoner svenska kronor.

– De gillade verkligen området och huset, så efter några vändor fram och tillbaka bestämde de sig för att slå till, berättar Echo Fine Properties mäklare Suzanne Slate för tidningen.

I höstas, innan de funnit sitt nya hem, berättade Mia och Jesper Parnevik att de kan tänka sig att flytta till Bahamas.

– Vi har alltid älskat Bahamas, sa Jesper Parnevik då.

Nu berättar Mia Parnevik att den tanken fortfarande är vid liv.

– Men det är inte uteslutet för det här, man kan ju bo på fler ställen. Jag vill gärna bo i båten också, säger Mia Parnevik och skrattar.

Det låter som ni kanske har något på gång?

– Njae, vi har om vi vill men vi har inte bestämt. Nu tar vi ett beslut i taget, säger Mia Parnevik.

Den populära tv-serien ”Parneviks” spelades till stora delar in i Casa Mia och makarnas barn Peg, 26, Penny, 25, Phillippa, 22, och Phoenix, 21, är uppvuxna där.

Nu när barnen är vuxna och lever egna liv blev lyxvillan helt enkelt för stor och nu bär det alltså av mot nya äventyr för Mia och Jesper Parnevik.

– Det ska bli superkul, säger Mia Parnevik.

Här är vännen Elin Nordegrens pampiga lyxhus

8 000 kvadratmeter trädgård – betalade 87 miljoner kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.