Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Parneviks hamnade mitt i kaoset: "Går åt helvete"

Familjen satt och åt i Hawaii när meddelandet kom.Foto: ANDERS AHLGREN
Jesper och Mia Parnevik.Foto: ANDERS AHLGREN
Jesper Parnevik berättar att det utbröt totalt kaos på platsen.Foto: ANDERS AHLGREN

Familjen Parnevik satt och åt lunch på ett hotell i Hawaii när de fick beskedet att en missill var på väg mot ön.

Jesper Parnevik berättar att det utbröt totalt kaos på platsen.

– Det blev kaos, ingen visste vad som hände. Sen började personalen på hotellet att gråta, alla kom och skrek att vi måste ner i källaren i köket. Det är en missil på väg, säger han. 

Jesper och Mia Parnevik är på semester i Hawaii tillsammans med alla barnen.

De hade precis satt sig vid hotellets uteservering för att äta frukost, när myndigheterna slog larm om att en missil var på väg mot ön.

– Det var jävligt läskigt det där kan jag säga, holy shit. Det var första gången man kände på riktigt att det här kan gå åt helvete. Det kom larm på allas telefoner, all social media. Det stod missilattack, och att vi skulle ta skydd. Och att det inte var ett test, säger Jesper Parnevik.

Jesper Parnevik: "Vi sprang, alla gjorde det"

Det skulle senare visa sig att larmet som hade skickats ut till alla telefoner bara var ett misstag från myndigheterna i Hawaii.

Men Jesper Parnevik berättar att det dröjde närmare 40 minuter innan folk förstod att det inte var på riktigt.

Och under den tiden hann det bli rejält kaos.

–  Vi sprang, alla gjorde det, mot köket. Men ingen visste någonting. Det var så läskigt, alla satt och grät. Det var på riktigt alltså. Så lätt kan det gå. Sen fick vi höra att någon i försvaret tryckt på fel knapp.

"Det var samma känsla som 11 september" 

Jesper Parnevik berättar att hela familjen och alla barnen började gråta.

– Det var samma känsla som 11 september. Man tänkte vad fan är det som händer? Alla är chockade här. Servitören kom precis ut och grät. Han som skrek att alla skulle ta skydd.

Nu har läget lugnat ner sig bland alla besökare. Men Jesper Parnevik berättar att de var bland de sista som valde att lämna köket.

– Nu gäller det att vi ska varva ner lite. Man är chockad. Alla stod och grät här. Det är svårt att förklara. Det låter larvigt, men det kändes på riktigt. Men vi var bland de sista ut, för Filippa ville absolut inte lämna köket. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.