Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Philippa Parnevik hatas efter agerandet på festen

Philippa Parnevik, Phoenix Parnevik och Peg Parnevik. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Familjen Parnevik. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
I augusti meddelade Parneviks att de lägger ner tv-serien "Parneviks". Foto: LINUS HALLSENIUS / TV3
Foto: LINUS HALLSENIUS / TV3
Foto: FOTO: TV3/LINUS HALLSéNIUS

Systrarna Parnevik är kända för att ta ställning för kvinnokroppen och både Peg och Penny har tidigare uppmärksammats stort för sitt engagemang.

Nu slår även Philippa Parnevik tillbaka mot hatet och de sexistiska kommentarer hon fått efter en fest hon haft med sina rumskompisar.

"Oavsett vår nuvarande situation, kommer ni ALDRIG att ta ifrån mig min rätt jag har till min kropp, mina erfarenheter och känsla av egenvärde. Alla människor förtjänar rätten att kontrollera sina kroppar", skriver hon på Instagram. 

Systrarna Parnevik är inte rädda för att ta ställning i samhällsdebatten – och har uppmärksammats för sin kamp för kvinnokroppen och att vara kvinnliga förebilder.

Både Peg Parnevik, 23, och Penny Parnevik, 21, har flera gånger uppmärksammats för sina ställningstaganden, nu väljer även Philippa Parnevik, 19, att slå tillbaka mot hatet hon fått efter ett inlägg på Instagram.

Tv-profilen berättar i inlägget att hon och hennes rumskamrater hade en fest i underkläder för att känna sig starka och kraftfulla, men efteråt har de mötts av hat och sexism.

"Den här festen var tänkt för att vi skulle känna oss sexiga, självsäkra och inte ursäktande kring våra kroppar och vad vi väljer att göra med dem. Trots att vi hade en helt fantastisk stund av att få känna så, har vi också fått flera hjärtekrossande sexistiska meddelanden.", skriver hon i inlägget.

"Hur vågar du visa din kropp på det viset för världen?", "Har du ingen stolthet?" och "Har du ingen respekt för dig själv?" är några av kommentarerna berättar hon vidare i inlägget.

https://www.instagram.com/p/BonpR6uBQo7/?taken-by=philippaparnevik


Philippa Parnevik vill stå upp mot hatet och sexismen och sin rätt till sin egen kropp – och följarna hyllar hennes inlägg som har gillats över 18 000 gånger.

"Om NÅGON av er ens en sekund tänkte att detta var ett försök att få uppmärksamhet, är ni den verkliga orsaken till varför vi känner att vi måste ha den här fetsen. Oavsett vår nuvarande situation, kommer ni ALDRIG att ta ifrån mig min rätt jag har till min kropp, mina erfarenheter och känsla av egenvärde. Alla människor förtjänar rätten att kontrollera sina kroppar.", avslutar hon inlägget.

 

Systrarna Parneviks kamp mot kroppshets

Philippa Parnevik är den yngsta av de tre systrarna i familjen Parneviks. I tv-serien "Parneviks" har de tidigare valt att visa upp sitt liv tillsammans med föräldrarna Mia och Jesper Parnevik. Yngst av barnen är lillebror Phoenix. I augusti meddelade de att tv-serien kommer att läggas ner efter fyra säsonger.

Under sommaren har Peg Parnevik skrivit flera inlägg för att uppmana sina följare att släppa kroppshetsen – och berättat hur hon vill ge en röst till dem som inte har samma plattform som hon att göra sig hörd.  

"Poängen är att vara en röst för de nertystade. Att använda min plattform till något större. Att inse mitt privilegium och använda det som en röst för att ropa ut orättvisor och skydda de som påverkas av dem.", har hon bland annat sagt.

https://www.instagram.com/p/Boo5v54BcNL/?taken-by=philippaparnevik

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!