Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pärleros tuffa väg till succén: ”Nära spåra ur”

Alexanders och Ida Wargs beslut om sonen
”Framgångspodden” firar 500 avsnitt.
Foto: Framgångspodden/Pressbild
Alexander Pärleros brinner för personlig utveckling.
Foto: Framgångspodden/Pressbild

”Framgångspodden”, en av Sveriges största podcasts, släppte precis sitt 500:e avsnitt. 

Alexander Pärleros har valt att vara öppen om den tuffa uppväxten, motgångarna och hur han kommit dit han är i dag. 

– Jag var nära att hamna på fel bana och börja spåra ur, berättar han om den trassliga tiden. 

Bakom ”Framgångspodden” finns entreprenören Alexander Pärleros, 36, som just nu lever drömlivet i sitt nyköpta hus i Spanien med gravida frun Ida Warg, 34, och deras son Elvis, 2. 

Men vägen till succén har varit långt ifrån spikrak.

Alexander Pärleros var bara två år gammal när hans pappa lämnade familjen, och femton år när han flyttade till en fosterfamilj och senare till sin första bostad i en flyktingförläggning, säger han.

Dessutom kantades skolgången av svårigheter kopplade till hans dyslexi. 

– När jag var liten var jag nära att komma in på fel spår. Jag började snatta och sno saker, och hade IG i alla ämnen när jag gick i sjuan. Jag var nära att hamna på fel bana och börja spåra ur, berättar han. 

Men han har alltid haft ett driv, berättar Alexander Pärleros. Redan vid fjorton års ålder började han jobba på McDonald's i ett första försök att börja bygga sitt eget liv. 

– Någonstans har jag alltid förstått vikten av att om jag ska ta mig någonvart i livet så måste jag klara av det själv. Där någonstans har jag fått den här egna drivkraften. 

Så småningom tog sig Alexander Pärleros in i näringslivet, och efter många års slit och uppbyggnad av olika företag insåg han att han behövde göra något han var passionerad kring. Där föddes idén till ”Framgångspodden”.

”Framgångspodden” började som ett hjärteprojekt för Alexander Pärleros.
Foto: Framgångspodden/Pressbild

Rakade av sig håret: ”Mitt ego kom in” 

Sedan starten år 2015 har han intervjuat bland andra Börje Salming, Alesso och prinsessan Märtha Louise. Han har både gjort mer och mindre lyckade intervjuer, fått ta emot både lovord och kritik. 

Men genom allt förblir hans ledord desamma.

– Jag försöker hela tiden utveckla mig själv på olika sätt, säger han. 

Med Alexander Pärleros strävan efter att hela tiden utvecklas ingår inte bara stora karriärdrag, utan även ren personlig och själslig utveckling. Nyligen tog han ett, för honom, stort steg på denna resa – när han för första gången rakade av sig allt hår.

https://www.instagram.com/p/CN-ZvG3AnFv/?hidecaption=true

Han berättar att det var en bok av Eckhart Tolle som fick honom att reflektera över sitt ego, och därefter plocka fram rakapparaten. 

– I boken pratar han om att mycket av vårt beteende och vad vi gör är på grund av vårt ego. Man är inte sitt jobb, sin titel, inte ens sitt hår. ”Du måste kunna vara starkare än ditt hår.” Jag har länge identifierat mig med mitt hår och skulle inte vilja raka av allt, men eftersom jag kände så förstod jag att det var mitt ego som kom in. Då var jag tvungen att göra det.

Att raka av sig håret var en stor grej till en början, men efter flera månader med sin nya frisyr har han vant sig, säger Alexander Pärleros. Han jämför det med hur han började måla naglarna för flera år sedan, ett kontroversiellt ställningstagande enligt vissa, som han nu knappt reflekterar över.

Framgångsakademin ska hjälpa andra att utvecklas

I framtiden hoppas Alexander Pärleros kunna fortsätta utveckla konceptet med ”Framgångspodden”, som redan har blivit mycket mer än det var för sex år sedan. Med förlängningen Framgångsakademin erbjuder han digitala kurser med konkreta tips och råd från framgångsrika människor, för att hjälpa andra att utvecklas. 

Nyligen tecknade Bengtfors kommun avtal med Framgångsakademin, vilket Alexander Pärleros ser mycket positivt på.

– Jag själv har haft utmaningar som liten. Så är det någonting jag skulle vilja engagera mig i och ge tillbaka så är det andra ungdomar som har det tufft och som kanske har tappat tron på systemet eller sig själva. En sådan sak som samarbetet med Framgångsakademin och Bengtfors kommun brinner jag för jättemycket, att kunna hjälpa de som har haft det stökigt och tufft. 

– Jag kunde inte tänka mig när jag startade podden att det skulle bli något med 15 anställda i, inklusive Framgångsakademin. Det hade jag inte ens kunnat föreställa mig, att jag skulle kunna leva på det här och jobba heltid med det.

Katrin Zytomierskas mardröm – efter lägenhetsköpet utomlands

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.