Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Parisa Amiri dödshotad – på öppen gata inför ”På spåret”

Foto: SVT / SVT
Foto: SVT / SVT Pressbild
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: NORA LOREK / TT / TT NYHETSBYRÅN

Parisa Amiri dödshotades på öppen gata under inspelningen av ”På spåret”.

Nu berättar hon om attacken i senaste avsnittet av podcasten ”Brita & Parisa”:

– Då så skriker han efter mig 'om du någonsin kommer i närheten här igen så kommer jag att skjuta dig'.

Programledaren Parisa Amiri, 29, är aktuell i ”På spåret” där hon tävlar med parhästen Gunnar Wetterberg. Ifjol vann duon hela tävlingen, och även i år har dom chans på vinst – då dom har tagit sig hela vägen till final.

Det har inte varit en smärtfri resa för Parisa Amiri. Nu berättar hon i sin och Brita Zackaris podcast att hon blev dödshotad på öppen gata under inspelningarna av ”På spåret” i Göteborg.

– Jag kände mig ganska ur spel och mådde lite skavigt så jag skulle ut och ta en promenad på morgonen inför inspelningen, berättar Parisa Amiri i podcasten och fortsätter:

– Vi bodde nära studion, och jag skulle bara pigga upp mig lite. Hann gå kanske 500 meter, har på mig lurar, när en man på en cykel – cyklar rakt emot mig. Jag hinner precis gå åt sidan när han åker förbi och tar av mig luren och ser mig om.

Attackeras av okänd man: ”Skjuta dig”

Mannen och Parisa Amiri är ensamma på den breda gatan. Efter första attacken tvärvänder plötsligt mannen cykeln – och tar sikte på programledaren igen.

– Återigen hinner jag hoppa åt sidan och då förstår jag att det här inte var ett misstag, säger hon i podcasten.

En rädd Parisa Amiri, som upplever situationen som ”uppenbart hotfull”, försöker få hjälp av ett par i en vit skåpbil en bit bort. Samtidigt skäller mannen på cykeln ut henne.

– Han säger saker som 'du borde ta och läsa en bok'. 'Känner du inte till historia', 'det är jag som bor här, det är inte du som bor här', säger hon i podcasten och fortsätter:

– Han har liksom en agenda mot mig. 

Varpå programledaren inser att hon sett mannen tidigare, utanför sitt hotell. Hon rör sig gråtandes mot paret i skåpbilen som först ignorerar henne, medan mannen fortsätter att skälla ut henne.

– När dom får ner rutan, precis då så skriker han efter mig 'om du någonsin kommer i närheten här igen så kommer jag att skjuta dig', säger Parisa Amiri i podcasten.

Mannen försöker ännu en gång att köra på henne med cykeln. Då får hon äntligen hjälp av paret i skåpbilen som skjutsar hem henne till hotellrummet. Kort därefter beger sig en skakad Parisa Amiri till SVT-studion för att spela in programmet och berättar inledningsvis ingenting om dödshotet för varken för tv-produktionen eller för Gunnar Wetterberg.

Expressen har varit i kontakt med Parisa Amiri som hänvisar till podcasten.

Fredrik Lindströms plötsliga bokstavsmiss – i ”På spåret”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.