Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Paris Jacksons svar efter kontroversiella bilden

Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Michael Jacksons dotter, Paris Jackson, har alltid varit öppen om sin bisexualitet.

Nyligen prydde hon Harper Bazaars omslag i Singapore – vilket fick HBTQ-rörelsen att rasa på grund av landets strikta lagar mot homosexualitet.

"Paris Jacksons omslag på Harpers Bazaar Singapore är ett rent hyckleri", löd rubriken för en opinionsartikel på sajten Gay star news.

Paris Jackson, 20, blev hårt kritiserad av HBTQ-rörelsen efter att hon tackat för möjligheten att få pryda Harpers Bazaar i Singapores omslag.

I ett inlägg på sin Instagram tackade hon för chansen att synas på modetidningens omslag – trots att Singapore har stränga regler mot homosexualitet. 

Inlägget fick människor att rasa och Paris Jackson blev anklagad för hyckleri då hon sedan tidigare är en självutnämnd förespråkare för rörelsen. 

HBTQ-rörelsen publicerade då en opinionsartikel där rubriken löd:

"Paris Jacksons omslag på Harpers Bazaar Singapore är ett hyckleri". 

 

LÄS MER: Familjens ilska – efter Paris nakenbild 

 

Nu besvarar Jackson kritiken på sin Twitter – och ber om ursäkt för sitt agerande.

"Jag visste inte, jag ber om ursäkt. Jag var tacksam för möjligheten jag fick, men nu raderar jag mitt inlägg. Jag vill inte vara en hycklare eller såra någon, mitt stöttande av HBTQ-rörelsen kommer före min kärlek för mode och tacksamhet för chansen jag fick. Åter igen, jag är ledsen".

https://twitter.com/ParisJackson/status/1031109927954087936

Paris Jackson: "Artikeln är löjligt elak"

Världsstjärnans dotter har sedan länge varit öppen om sin sexuella läggning och själv utnämnt sig som HBTQ-rörelsens förespråkare. Då hennes inlägg väckte frustration valde hon att radera det – men gav gensvar på rörelsens artikel.

"Jag vill tillägga att om en HBTQ-medlem är på omslaget i ett land där som är emot homosexualitet, så borde det firas. Är inte det ett steg framåt? Återigen, jag är ledsen. Jag menade inte att vara en hycklare eller att såra någon. Men artikeln är löjligt elak", skriver hon på sin Twitter.

Förespråkare för HBTQ-rörelsen

Paris Jackson, som dejtade nyligen supermodellen Cara Delevingne, uppgav sig som en förespråkare för HBTQ-rörelsen i fjol.

– Jag ska använda min röst för dem som inte har någon, och kämpa för de rättigheter som vi alla förtjänar. Varenda kvinna som vandrar på vår jord, varenda mamma, varenda syster och varenda kärlek. Alla medlemmar i min kära HBTQ-rörelse, varenda invandrare, vartenda djur och växter, sade hon till The mirror.