Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paris Jackson slår tillbaka – familjens krav på Janet Jackson

Michael Jackson anklagas för att förgripit sig på barn.
Foto: CARLO ALLEGRI / AP TT NYHETSBYRÅN
Paris Jackson har valt att inte lämna ett offentligt uttalande om dokumentären ”Leaving Neverland” som anklagar hennes pappa för sexuella övergrepp på barn.
Foto: DEBY / STELLA PICTURES BACKGRID US
I sociala medier har Paris Jackson uttryckt sig kryptiskt efter premiären av dokumentären ”Leaving Neverland”.
Foto: PHOTO IMAGE PRESS / POLARIS / PHOTO IMAGE PRESS / POLARIS POLARIS IMAGES
Janet Jackson har inte uttalat sig om ”Leaving Neverland”.
Foto: ANDY KROPA / AP TT NYHETSBYRÅN
Marlon, Tito, Jackie och Taj Jackson nekar till anklagelserna mot Michael Jackson.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Aaron Carter tar Michael Jackson i försvar, och stöttas av Paris Jackson.
Foto: 247PAPS.TV / SPLASH NEWS / 247PAPS.TV / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
1 / 7

Michael Jackson anklagas för övergrepp på barn i dokumentären ”Leaving Neverland”.

Nu uppger The Sun att Janet Jacksons tystnad i frågan splittrat den döde popikonens familj.

Samtidigt som dottern Paris Jackson stöttar Aaron Carters kritik mot dokumentären.

– Det du gör är att stampa på en ikon och hans legendariska grav, säger Aaron Carter till TMZ.

Turerna kring den uppmärksammade dokumentären ”Leaving Neverland” fortsätter.

I dokumentären träder James Safechuck och Wade Robson fram och anklagar Michael Jackson för att ha förgripit sig på dem som barn. Sedan dokumentären släpptes förra veckan har den avlidne popikonens skuld diskuterats flitigt. 

Popikonens familj har tidigare tagit avstånd till anklagelserna som riktas mot stjärnan. I en intervju med CBS har Michael Jacksons syskon Tito, 65, Marlon, 62, och Jackie, 67, samt brorsonen Taj, 40, försvarat artistens oskuld. 

Dottern Paris Jackson, 20, har ännu inte lämnat ett offentligt uttalande. Men i sociala medier har hon däremot varit desto mer aktiv – och indirekt försvarat sin pappa.

”Ta inte livet så seriöst, livet tar redan sig själv tillräckligt seriöst som det är.” skrev Paris Jackson på Twitter förra veckan.

Paris Jacksons stöd – till Aaron Carter

Kändisdottern slår även tillbaka mot anklagelserna genom att i sociala medier stötta den amerikanska artisten Aaron Carters försvar av Michael Jackson.

Aaron Carter, 31, umgicks flitigt med stjärnan som minderårig och uppgav nyligen att han aldrig utsatts för övergrepp.

– Jag hängde med Michael Jackson. Jag bodde i hans hus. Jag vistades i hans sovrum. Jag var 15 år, säger Aaron Carter till TMZ

Artisten riktar stark kritik mot både Wade Robson, 36, och James Safechuck, 41, och anklagar dem för att ljuga i dokumentären.

– Du är en vuxen man och när Michael Jackson levde, backade du honom, du fjäskade för honom. Du vittnade å hans vägnar under ed. Och när han dör bestämmer du dig för att det är ett bra tillfälle att uttala dig? Nej. Det du gör är att stampa på en ikon och hans legendariska grav, säger Aaron Carter i videon och fortsätter:

– Varför inte göra det när han levde? Varför inte göra det när han omgärdades av anklagelser om ofredande?https://twitter.com/ParisJackson/status/1105314551271026688?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1105314551271026688&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.yahoo.com%2Fentertainment%2Faaron-carter-trashes-michael-jackson-accusers-paris-jackson-approves-151800827.html

Janet Jacksons tystnad – splittrar familjen Jackson

En som lyser med sin frånvaro i debatten är popikonens mest kända syskon – Janet Jackson, 52.

Enligt The Sun har Janet Jacksons tystnad splittrat familjen.

”Under de senaste veckorna har familjen Jackson diskuterat hur dokumentären kommer att påverka Michaels arv. Alla ville att Janet skulle gå ut med ett uttalande som fördömer dokumentären eftersom hon är familjemedlemmen med högst befattning efter Michael”, säger en uppgiftslämnare till tidningen och fortsätter:

”Dom tycker att hon borde gjort mer för att stötta honom emot anklagelserna.”

Sedan dokumentären släpptes har mediebevakningen hårdnat, och i takt med det även familjens krav på Janet Jackson.

”Flera släktingar har under de senaste dagarna gjort klart för henne var de står i frågan och försökt att pressa henne till att säga att Michael Jackson är oskyldig”, uppger uppgiftslämnaren till The Sun.

Men Janet Jackson, som i maj kommer att sätta upp en show i Las Vegas, fortsätter att tiga. Orsaken uppges vara att hon vill skilja sin karriär från familjen.

”Janets karriär har alltid hållits separat från hennes familj och hon vill fortsätta att ha det så. Familjen upplever att hennes tystnad talar för sig själv men hon vill bara inte gå in i det”, uppger uppgiftslämnaren till The Sun och tillägger:

”I slutändan, vet hon inte vad som hänt och känner att det inte är hennes sak att uttala sig.”

Michael Jackson avled den 25 juni 2009. Stjärnan anklagades redan under sin livstid för sexuella övergrepp på barn men blev aldrig dömd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.