Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paret Bagge nya ambassadörer för Missing People

Anders och Johanna Lind Bagge med sina diplom från Missing People.
Foto: Anders Bagge och Johanna Lind Bagge
Paret Bagge ser det som en självklarhet att hjälpa och stötta Missing People.
Foto: Stephanie Sifvert

Anders och Johanna Lind Bagge blir tillsammans ambassadörer för den ideella sökorganisationen Missing People. 

Nu hoppas de inspirera till att fler engagerar sig och hjälper till.

– Ingen ska behöva få uppleva att någon i dens närhet försvinner, säger Johanna Lind Bagge. 

Den ideella organisationen Missing People arbetar med att hjälpa anhöriga och polis att leta efter försvunna personer. För Anders och Johanna Lind Bagge var det ingen tvekan om att de ville bli ambassadörer för organisationen. 

– Det är en jättestor ära att få vara med, men också en extrem självklarhet. Vi behövde inte tänka efter en sekund, säger Anders Bagge.

– Allt som man kan göra tillsammans för att hjälpa andra är ju något som jag och Anders brinner för väldigt mycket. Och så har vi ju sett på nära håll vilket enormt arbete som Missing People gör, säger Johanna Lind Bagge.

Idol-deltagaren hittades död: ”Hade kanske gått att rädda”

Ett av parets personliga möten med organisationen var när den tidigare ”Idol”-deltagaren Nicklas Hocker försvann för att sedan hittas död år 2012. Om fler personer hade varit engagerade i sökandet hade han kanske gått att rädda, menar Anders Bagge.

– Ju fler vi blir, desto lättare blir det kanske just med en sådan kille som Nicklas Hocker som man hittade där i fjorden. Om vi hade varit flera så hade man kanske kommit till honom i tid. Ju fler desto starkare och bättre blir organisationen, säger han. 

Med sitt ambassadörskap hoppas paret kunna bidra till ett ökat engagemang för Missing Peoples arbete, att fler ska vilja hjälpa till

– Tänk hur många människor som kanske inte skulle hittas om inte Missing People fanns. Och vi behöver bli fler, säger Johanna Lind Bagge.

– Vi hoppas att vi kan få ihop ännu fler folk, att vårt ambassadörskap föder tankar om att det är bra att gå med i Missing People och stötta, för det behövs, säger Anders Bagge.

”Två hjärtefrågor i en”

På Missing people finns, förutom de 300 utbildade, professionella volontärer, över 70 000 frivilliga personer. Dessutom används ofta hundar i sökarbetet, något som Anders och Johanna Lind Bagge brinner extra mycket för. 

– Där har vi ju en väldigt stark koppling till mig och Johanna, vi försöker ju sätta hunden i centrum och visa hur mycket de kan göra, säger Anders Bagge.

– Det är två hjärtefrågor i en, helt enkelt, fyller Johanna Lind Bagge i.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.