Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Paradise hotel” stoppas helt – efter larmen om övergrepp

Nents vd:n kommenterar kommande säsonger och formatets betydelse för bolaget.
Nents vd Anders Jensen medverkade i TV4:s ”Nyhetsmorgon”
Foto: TV4 Nyhetsmorgon
Anders Jensen är vd på mediebolaget Nent som är beställare av Paradise Hotel.
Foto: Hans Berggren
Annie Dahlberg.
Foto: Privat
Jennifer Paatere och Annie Dahlberg.
Foto: Viafree/Paradise hotel

Årets säsong av programmet ”Paradise hotel” pausades efter att deltagare vittnat om sexuella övergrepp.

Nu meddelar beställarna Nent att resterande avsnitt inte kommer att sändas.

– Vi kan inte fortsätta med den här typen av produktioner under de här premisserna, nu väljer vi att stoppa den här säsongen, säger vd Anders Jensen i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Årets säsong av den populära reality-serien ”Paradise hotel” pausades efter att Expressen i april kunde avslöja att deltagarna Annie Dahlberg, 24, och Jennifer Paatere, 23, utsattes för misstänkta övergrepp av deltagaren Toby Johnson, 21, under inspelningen. 

Mediebolaget Nent, som är beställare till programmet, har polisanmält händelserna tillsammans med kvinnorna.

Nu meddelar bolaget att säsongen inte kommer att visas klart.

”I samband med att det för två veckor sedan framkom ny och allvarlig information rörande nuvarande säsong av Paradise hotel i Sverige beslutade NENT Group att omedelbart ta ner hela säsongen och inte fortsätta sända kommande avsnitt. Idag kan vi meddela att det beslutet står fast. Incidenterna polisanmäldes samma dag som dessa åtgärder vidtogs”, skriver de i ett pressmeddelande.

VD:n förbannad

Nents vd Anders Jensen säger till TV4 att han ser mycket allvarligt på anklagelserna.

– Om det stämmer, vilket jag utgår från att det gör, så är det naturligtvis helt oacceptabelt. Vi kan inte fortsätta med den här typen av produktioner under de här premisserna, nu väljer vi att stoppa den här säsongen, säger han i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Vidare säger Anders Jensen att han är förbannad på produktionsbolaget Mastiff.

– Förbannad på produktionsbolag, på oss själva, vi är beställare. Som beställare är man ytterst ansvarig för sina underleverantörer.

Mastiffs vd Matilda Snöwall skriver i ett mejl till Expressen att de ser över sina rutiner.

”Paradise hotel är ett mycket populärt program som vi tycker om att producera tillsammans med deltagarna och ett proffsigt erfaret team. Men just nu pågår en förundersökning, vilket är bra, och som vi har hjälpt med bland annat omfattande råmaterial och försöker bistå på bästa sätt. Det gör att vi också internt ser över programmets rutiner, processer och arbetssätt eftersom detta är mycket viktiga frågor”, skriver hon i mejlet.

Uppmanar att polisanmäla

I veckan släppte P3 Nyheter en granskning där 11 av 20 tidigare deltagare uppgav att de sett eller varit med om någon typ sexuellt ofredande under sin tid på hotellet.

– Vi uppmanar alla att polisanmäla, så att man kan få sin sak utredd. Sedan ska vi göra vår internutredning, men den kommer inte att påvisa något annat än saker behöver göras bättre, säger Anders Jensen i ”Nyhetsmorgon”.

Anders Jensen kan i dag inte svara på frågan om ”Paradise hotel” kommer att återvända i framtiden eller om programmet kommer att läggas ner. Han tror dock inte att programmet som koncept är en grogrund för sexuella ofredanden.

– Jag ställer mig frågan: Har vi ställt rätt frågor? Har vi ställt rätt krav? Tills dess att jag är säker på att vi kan göra det så kommer vi inte att fortsätta med den här typen av produktioner. Nu ska vi säkerställa att vi kan göra det här på bästa sätt, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Se mer:

Deltagarna vågade inte prata: ”Vi får inte spoila”

Deltagarna är rädda att begå kontraktsbrott

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.