”Paradise hotel”-profilens oväntade comeback i tv

Så som vi är vana vid att se Mattias Helén – i ”Paradise hotel”.
Foto: FREDRIK NILSSON / VIAPLAY
Nu ser vi honom bakom ratten.
Foto: Instagram

Före detta ”Paradise Hotel”-deltagaren Mattias Helén, 21, syns återigen i tv-rutan. Denna gång sitter han bakom ratten och kör lastbil i nya säsongen av ”Svenska truckers”.
– Det är kul att visa upp vad man är intresserad av, säger Mattias Helén. 

21-årige Mattias Helén är en av lastbilschaufförerna som tittarna nu kan följa i nya säsongen av realitysuccén ”Svenska truckers” på TV3 och Viaplay. 

– Det är en jävla skillnad från de program jag har varit med i tidigare. Här blir fokuset på något helt annat, och det är kul att få visa upp vad man grejar med, säger Mattias Helén.

Första gången vi såg honom i tv-sammanhang var i TV3-programmet ”Hemliga beundrare”. Därefter blev det som en av deltagarna i ”Paradise hotel” 2020.

Nu syns han i ett minst sagt annorlunda format – nämligen som lastbilschaufför med fokus på djurtransporter.

Började i ung ålder

I programmet får tittarna följa Mattias Helén när han fraktar djur mellan gårdar i främst mellersta Sverige.

– Det är ett väldigt roligt och varierande arbete. Man får hantera djur, vara ute i stora delar av landet och träffa många bönder, säger han.

Mattias Heléns intresse för transport började tidigt. Hans egen pappa körde lastbil och det var otaligt många kvällar, helger och lov som Mattias Helén fick följa med på vägarna.

https://www.instagram.com/p/CNRvGjKnU45/

– Sedan gick jag transportlinjen på gymnasiet och efter studietiden började jag köra lastbil direkt.

Så kom han med i programmet

Mattias Helén är även glad att kunna visa tittarna hur pass duktiga lastbilschaufförer är på att hantera djuren. För honom är det viktigt att förmedla att djuren mår bra under transporterna och att lastbilarna är moderna.

Hur var det att spelas in när du jobbade?

– Man kom in i det snabbt. Sedan kanske arbetstempot påverkas lite när man måste upp och svara på frågor under filmning. Men om man bara gör sitt jobb som vanligt tänker man inte så mycket på det.

Han har tänkt innan att det hade varit kul att medverka i den här typen av program. Men någon ansökan för att vara med i realityserien har han inte skickat in.

– Det var TV3 som ringde mig och frågade om jag ville vara med. Jag tyckte det lät kul, så jag körde på det.


https://www.instagram.com/p/CNr8G_bnVwM/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.