Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pär Lernströms tvivel – mitt i miljonsuccén

Nöjets årskrönika: Det här minns vi mest från 2019
Pär Lernström, förknippas kanske främst med ”Idol”. Foto: OLLE SPORRONG
Programledaren menar att han inte tycker om att värdera sig själv.Foto: OLLE SPORRONG
”Hur sätter man värde på en sådan här sak? Jag tycker det är svinsvårt”, menar han.Foto: OLLE SPORRONG

TV4-profilen Pär Lernström gjorde nyligen succéår ekonomiskt och ökade sin omsättning med närmare en miljon – till 4,3 miljoner.

I Fredrik Ralstands podcast ”TV-fabriken” berättar programledaren om pengarna – och hur han själv inte är särskilt intresserad att själv engagera sig i lönen.

– Jag tycker det är bökigt att värdera sig själv.

Pär Lernström, 39, brukar synas i TV4-program som ”Idol”, ”Kockarnas kamp” och ”Talang”.

När han gästar podcasten ”TV-fabriken” glider samtalet bland annat in på programledarens ekonomiska situation.

Lernströms egna bolag Lernström Group AB har sedan 2016 haft en nettoomsättning på runt 3, 5 miljoner kronor. 2018 ökade denna siffra till 4,3 miljoner kronor.

Men Lernström, som tog ut runt en miljon i lön 2018, säger sig själv inte varför han egentligen lyckades öka sin omsättning med närmare en miljon.

– Ingen aning faktiskt. Vad kan det ha varit då. Det var ju jätteroligt, säger han i podcasten.

”Bökigt att värdera sig själv”

När han sedan får frågan om han inte borde tjäna ännu mer, menar Lernström att det är svårt att avgöra.

– Jag vet inte, jag har ingen aning. Jag är svinnöjd med den situation jag har i mitt liv. Jag tycker det är bökigt att värdera sig själv. Jag har en agentur som gör det åt mig. Det har vi alla nu.   

Pär Lernström fortsätter med att beskriva svårigheterna med att värdera sig själv i egenskap av programledare.

– Det man säljer är bara sig själv. I ett flummigt universum där jag står där och säger något som någon annan har skrivit. Ibland har jag lagt på mina egna ord, men det är jäkla bökigt att värdera det där. Då finns det de som är bättre på att göra det än jag.

– Men att sitta och lägga ut texten huruvida man är värd mer eller inte, det tycker jag är jättesvårt. Hur sätter man värde på en sådan här sak? Jag tycker det är svinsvårt. 

Dissade Jennifer Lopez

Programledaren tillägger dock med ett litet skratt:

– Jag tycker ju såklart jag borde tjäna mycket, mycket mer.  

I podcasten berättar Pär Lernström också om besöket på en inspelning av amerikanska ”Idol”-upplagan ”American Idol” och hans något otrevlig tabbe när han hälsade på programledaren Ryan Seacrest, och juryn, med bland andra Jennifer Lopez dök upp för att hälsa.

– Jag är så fokad på Ryan så när Jennifer Lopez ska hälsa så säger jag bara ”hi” och vänder mig bort. Så det var som en diss mot henne. 

Bosse Anderssons kupp mot Pär Lernström mitt under galan

Bosse Anderssons kupp mot Pär Lernström mitt under galan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.