Nu står ett kondoleansbord uppställt längst fram i kyrkan i När på östra Gotland där Josefin Nilsson växte upp och hennes föräldrar fortfarande bor. Foto: Anna-Karin NilssonNu står ett kondoleansbord uppställt längst fram i kyrkan i När på östra Gotland där Josefin Nilsson växte upp och hennes föräldrar fortfarande bor. Foto: Anna-Karin Nilsson
Nu står ett kondoleansbord uppställt längst fram i kyrkan i När på östra Gotland där Josefin Nilsson växte upp och hennes föräldrar fortfarande bor. Foto: Anna-Karin Nilsson
Först att skriva i boken var Josefins pappa Allan Nilsson. "Tack Josa – för all glädje du skänkt oss", skrev han. Foto: Anna-Karin NilssonFörst att skriva i boken var Josefins pappa Allan Nilsson. "Tack Josa – för all glädje du skänkt oss", skrev han. Foto: Anna-Karin Nilsson
Först att skriva i boken var Josefins pappa Allan Nilsson. "Tack Josa – för all glädje du skänkt oss", skrev han.  Foto: Anna-Karin Nilsson

Pappans sista samtal med dottern Josefin

Publicerad

NÄR. Han talade med sin dotter i telefon kvällen innan hon dog.

Här är pappa Allans fina hälsning till dottern Josefin Nilsson:

"Tack Josa - för all glädje du skänkt oss." skriver han.

När pappa Allan Nilsson talade med Josefin i telefon i söndags kväll mådde dottern bra och såg fram emot de kommande planerna på att sätta upp föreställningen "Systrarna sisters" i Stockholm.

– Allan pratade med henne i söndags kväll per telefon och då kändes det som vanligt, säger mamma Doris Nilsson.

Men bara några timmar senare fick de beskedet att dottern avlidit i sömnen.

Nu står ett kondoleansbord uppställt längst fram i kyrkan i När på östra Gotland där Josefin Nilsson växte upp och hennes föräldrar fortfarande bor.

Två ljus brinner på var sida om den folkkära artistens porträtt och någon har lagt dit två röda äpplen för att hedra hennes minne. I högtalarna spelar musik av en av kyrkans solister, eftersom skivan med Josefin Nilssons egna sånger blivit så repig av alla tidigare spelningar att den inte längre går att lyssna på.

 

LÄS MER: Systern Marie hittade Josefin död i sängen

Pappans hälsning till Josefin Nilsson

– Det har varit en ström av människor som kommit hit och skrivit i boken. Hon betydde ju så mycket för alla som bor här, säger Rosita Erlandsdotter som arbetar i kyrkan.

Men allra först att skriva i kondoleansboken var pappa Allan Nilsson.

När han och hustrun Doris besökte kyrkan på tisdagen skrev han sin sista hälsning till dottern.

"Tack Josa - för all glädje du skänkt oss." skriver han.

Josefin Nilsson var ofta och hälsade på sina föräldrar i När, och bodde även hemma hos dem en period efter återflytten till Gotland.

En av hennes absoluta favoritplatser i området var Närsholmen, en karg savannliknande holme som sticker ut i havet och där en fyr varnar passerande fartyg för land.

– Hon brukade ofta vara ute där och gå med sin hund, säger Rosita Erlandsdotter.

 

LÄS MER: Josefin Nilssons sista minuter i livet – nära vännen berättar om sorgen

 

Det plötsliga dödsbudet har tagit hela Josefin Nilssons familj mycket hårt.

– Hon gladde ju många och framför allt oss också. Hon har varit en solstråle, säger mamma Doris.

Under onsdagen kommer den närmaste familjen att samlas för att tillsammans prata igenom det som hänt.

– Vi saknar henne otroligt. Det känns svårt, säger mamma Doris Nilsson.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag