Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Papa Dees fru: Ingen trodde mig

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Andrea Wahlgren möter Papa Dee i rätten.
Foto: Mikael Sjöberg

För snart ett år sedan dömde tingsrätten Papa Dee för ringa misshandel av sin fru. 

Nu har hon skrivit en bok om veckorna då livet förändrades. 

- Sanningen måste fram, säger Andrea Wahlgren.

I morgon möts artisten och låtskrivaren Daniel Wahlgren, 43, mer känd som Papa Dee, och hans hustru Andrea åter i rätten. 

 – Förra gången var fruktansvärd, ingen trodde på mig. Nu är jag inte rädd. Det är vi mot dem. Om hovrätten dömer Daniel är det fel på rättssystemet. Det är min sanning. De måste lyssna på mig, säger Andrea Wahlgren. 

 Sen Papa Dee greps i september förra året har hon försvarat honom och sagt att han är oskyldig. 

"Finns undantag"

 – I efterhand kan jag förstå grannarna, polisen och åklagaren. Hade jag sett en tjej på det sättet hade jag också blivit förskräckt, men jag är inte en av de tjejer som förnekar att de misshandlats. Det finns undantag.

 I boken ”En fjärils kamp” som ges ut på Vulkan.se berättar modellen Andrea Wahlgren om panikångesten och ätstörningarna.

 – De hänger ihop, men bulimin är mer dold och märks inte alltid. Jag har gått i väg och spytt, sen har det inte varit mer, men när jag har fått panikångest har jag kunnat göra mig själv och andra illa. 

Flyttade utomlands

 Hon skriver att det var under en panikångestattack natten till den 14 september som Daniel försökte hindra henne från att ta sitt liv. 

 – Jag hade mått dåligt och tänkt på självmord i en månad. Det här blev ett uppvaknande, som en smäll. När jag på sjukhuset fick veta att Daniel anhållits förstod jag att jag måste bli fri från mina problem. 

 Efter domen flyttade paret till Milano. 

 – Det var nödvändigt. Ingen av oss hade mått bra. Jag var sjuk, Daniel var utarbetad och hade förlorat alla jobb. Stockholm och Sverige blev så förknippat med det som hänt. Just nu känns det avlägset och skrämmande att bo här.

 I dag arbetar Andrea Wahlgren som modell igen. Papa Dee skriver musik - bland annat tillsammans med Andrea.

Varit som terapi

 – Ätstörningar är som ett beroende. Jag vet inte om jag någonsin blir frisk, men jag kallar det för att jag nu ”mår bra”.

 Arbetet med boken har varit som terapi.

 – Genom att skriva har jag analyserat mig själv och min ångest och sett mig utifrån. 

 – Nu känner jag mig starkare och orkar med mitt liv.

 Hon hoppas nu att hovrätten ska göra en annan bedömning än tingsrätten.

 – Jag vill att hans ska frikännas och det skulle betyda mycket om andra tror på mig och förstår sanningen. Men det är inte allt. Vi har gått vidare och är starkare nu. Det viktigaste är att Daniel och jag har varandra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.