Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paolo Robertos svar på hårda kritiken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Paolo Roberto publicerade en Instagrambilden med texten "Bröst bevisar att män kan fokusera på två saker samtidigt".
Foto: Christian Örnberg
I "Breaking news med Filip och Fredrik" kallar Gudrun Schyman inlägget sexistiskt, något Paolo Roberto nu slår ifrån sig.
Foto: Sven Lindwall

Paolo Roberto publicerade en Instagrambilden med texten "Bröst bevisar att män kan fokusera på två saker samtidigt".

I "Breaking news med Filip och Fredrik" kallar Gudrun Schyman inlägget sexistiskt, något Paolo Roberto nu slår ifrån sig.

– Det som är fruktansvärt är att kvinnor blir våldtagna eller utsatta för sexuella trakasserier eller är rädda för att gå ut, säger Paolo Roberto.

Under onsdagen var det internationella kvinnodagen, och i "Breaking news med Filip och Fredrik" diskuterar programledarna sexism med partiledaren för Feministiskt Initiativ, Gudrun Schyman.

Ett av de exempel som tas upp är en av Paolo Robertos inlägg på Instagram, där tv-profilen har lagt upp texten "Boobs prove that men can focus on two things at once" - alltså att bröst bevisar att män kan fokusera på två saker samtidigt.https://www.instagram.com/p/BRBPUCuDzbZ/


Ett inlägg som Gudrun Schyman tar avstånd ifrån.

– Han är en väldigt macho typ. Det är sexism, säger Gudrun Schyman i "Breaking news med Filip och Fredrik".


LÄS MER: Paolo Robertos ilska efter näthatet


Paolo Roberto slår ifrån sig kritiken


LÄS MER: Roberto får Jihde och Soraya att bryta ihop


Hon tycker det blir extra smaklöst just när det är många män som har gillat och kommenterat roat på inlägget.

– Det är väldigt för jävligt. Speciellt när det är massor av män som skrattar åt det, säger hon i programmet.

Paolo Roberto säger att det är fult av Filip och Fredrik att visa skämtet, som publicerades för över en vecka sedan, på internationella kvinnodagen.

– Det är fult av Filip och Fredrik att publicera ett sju dagar gammalt skämt. Det skämtet hade jag så klart inte lagt upp på internationella kvinnodagen, säger han.

Han tycker också det är problematiskt att det inte går att skämta längre, och säger att skämtet var riktat mot män, inte kvinnor.

– När Gudrun Schyman ser det här använder hon ord som "fruktansvärt", det är inte fruktansvärt, det är ett skämt. Det som är fruktansvärt är att kvinnor blir våldtagna eller utsatta för sexuella trakasserier eller är rädda för att gå ut, säger Paolo Roberto.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.