Paolo Roberto är avstängd från Facebook. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMPaolo Roberto är avstängd från Facebook. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Paolo Roberto är avstängd från Facebook. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: TV4 / TV4Foto: TV4 / TV4
 Foto: TV4 / TV4
Paolo Roberto. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGPaolo Roberto. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Paolo Roberto.  Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Paolo Roberto avstängd efter skämt om Metoo

Publicerad

Paolo Roberto har stängts av från Facebook, efter ett skämt om me too-rörelsen.

På Twitter kritiserar Roberto nu Facebooks val att stänga av honom.

"Rätt allvarligt när tokvänstern försöker tysta meningsmotståndare" skriver Paolo Roberto på Twitter.

Paolo Roberto har blivit avstängd från Facebook.

Det var efter att programledaren och träningsprofilen skämtat om me too-rörelsen på sin Facebook-sida som han har anmälts av andra medlemmar, och därför blivit avstängd från det sociala mediet.

På Twitter klagar Paolo Roberto över att han blivit avstängd från Facebook, och tycker att han har blivit tystad.

"Avstängd från FB efter mitt skämt... Rätt allvarligt när tokvänstern försöker tysta meningsmotståndare. Folks ömma tår är tydligen viktigare än yttrandefrihet..." skriver Paolo Roberto på Twitter.

https://twitter.com/paolorobertocom/status/932902528483823617

Paolo Robertos inlägg har delats över 500 gånger, och flera av hans följare stöttar honom efter att han blivit avstängd.

"Det har gått för långt. Facebook borde kolla upp de som anmäler och se mönstret. Detta är mycket allvarligt, eftersom yttrandefriheten står på spel" skriver en person upprört.

"Yttrandefrihet gäller ju bara folk med ”rätt värdegrund”. Men det har vi ju vetat ett tag nu" skriver en annan person.

 

LÄS MER: Paolo skadad – tvingas ställa in

 

Paolo Roberto kritiserades för skämt om me too

 

Skärmdump från Paolo Robertos Facebook.Foto: Skärmdump från Paolo Robertos Facebook.

Paolo Roberto har tidigare skämtat om me too-rörelsen även på sin Instagram.

"Vad kallar man en sexuellt trakasserad robot? – R2 #metoo" skrev Paolo Roberto på Instagram och Facebook, och kritiserades kraftigt.

"Extremt dåligt vald tidpunkt för skämt", "Jag tror inte att någon som har blivit utsatt tycker att den här sortens skämt är roliga" och "Nej tack! Alla skämt om metoo är bara ett sätt att förminska och förlöjliga kvinnor som utsatts för övergrepp. Vidrigt!" var några av kommentarerna på Instagram-inlägget.

 

Uppdatering: Paolo Roberto är åter igång efter den korta avstängningen på Facebook. 

 

LÄS MER: Ilskan mot Paolo Roberto efter skämtet

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag