Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Panetoz i trafikolycka mitt på E4: "Jättetur"

Schlagerstjärnorna Panetoz körde av vägen.Foto: Privat
Panetoz skickar en hälsning till Expressens läsare från taxin på väg till spelningen.Foto: Privat
Foto: Läsarbild
Panetoz mest kända låt är "Dansa pausa" från 2012. Andra hits är "Efter solsken", som var med i Melodifestivalen 2014, och årets Melodifestivalen-bidrag "Håll om mig hårt".Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES

Mitt på E4 låste ratten sig och Melodifestivalen-stjärnorna Panetoz körde av vägen.

Bara timmar innan nästa spelning.

– Alla mår bra, det är det som är viktigast. Vi hade jättetur att det inte var någon vägg, säger Pa Modou.

"Dansa pausa"-stjärnorna Panetoz steg upp tidigt på söndagsmorgonen för att fortsätta sin sommarturné. På lördagen spelade de i Öveds Eke i skånska Sjöbo och på söndagseftermiddagen är det dags för Norrköping.

Men mitt på motorvägen tog det slut. På E4 strax utanför Ljungby i Småland körde favoriterna från Melodifestivalen av vägen.

– Vi var på väg från en spelning, men något hände med bildäcken på höger sida ... något hände så att vi åkte ner i diket, säger Pa Modou, en av medlemmarna i Panetoz.

– Bilen gick sönder, det hände något med hjulen och ratten så den låste sig. Den svängde av, liksom. Men alla mår bra. Nu försöker vi lösa det här och ta oss till nästa spelning i Norrköping.

 

LÄS MER: Panetoz knep: "Vi ska chocka"

 

"Vi hade jättetur"

Minibussen tvingas bandet lämna kvar i diket. Nu måste de i stället åka taxi de dryga 30 milen.

– Det kommer kosta oss ... jag tror att det blir den dyraste taxinotan på ett tag. Men vi får ta en taxi härifrån, vi skulle ha varit där redan vid 10, säger Pa Modou.

– Men alla mår bra, det är det som är viktigast. Vi hade jättetur att det inte var någon vägg eller så, vi passerade en bro precis. Bilen får ligga kvar nu och en bärgare är beställd. Vi var där med polisen som hjälpte oss fixa en bärgningsbil.

 

 

 

 

Med i Melodifestivalen

Vid sidan av Pa Modou består Panetoz av Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Badjie och Daniel Nzinga. Deras mest kända låt är "Dansa pausa" från 2012. Andra hits är "Efter solsken", som var med i Melodifestivalen 2014, och årets Melodifestivalen-bidrag "Håll om mig hårt".

Panetoz tog sig till final via andra chansen i Halmstad i år. I finalen slutade de på åttonde plats.