Pandoras hot om stämning biter inte på brittiska tv-jätten BBC. "Låtskrivarna känner inte till Pandoras låt", skriver de. Foto: Sven Lindwall
Pandoras hot om stämning biter inte på brittiska tv-jätten BBC. "Låtskrivarna känner inte till Pandoras låt", skriver de. Foto: Sven Lindwall

Pandora skrämmer inte BBC

Publicerad
Uppdaterad
Brittiska BBC räds inte Pandoras hot om att stämma gruppen bakom deras bidrag till schlager-EM - Scooch.
I ett uttalande gör de klart att man inte ser någon anledning till att Scooch ska dra sig ur schlager-EM.
I gårdagens Expressen hotade Pandora med att stämma Scooch, bandet bakom årets brittiska bidrag till schlager-EM, för låtstöld om de inte drog sig ur tävlingen.
Men BBC verkar knappast ha tagit den svenska sångerskans hot på något större allvar.
Sajten esctoday.com har publicerat deras snabba svar:
” The Scooch låt är en originallåt skriven av Russ Spencer, Morten Schjolin, Andrew Hill och Paul Tarry. Dessa låtskrivare känner inte till Pandoras låt, så hon kan vara försäkrad om att det inte har förekommit någon kopiering av hennes verk.”

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag