Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pamela Andersons tragiska förflutna – i det dolda

Pamela Anderson visade upp en ny stil och ett förändrat utseende.
Pamela Anderson, 52, blev känd världen över för sin ikoniska roll i badvaktsserien ”Baywatch”, och har också gjort succé som utvikningsmodell – där hon har frontat Playboys omslag hela 13 gånger.Foto: BABIRADPICTURE/ANDYKNOTH / STELLA PICTURES B6106
Men i det dolda har Pamela Anderson ett tragiskt förflutet, med många motgångar sedan ung ålder.Foto: IAN WEST / AP PA
Pamela Anderson.Foto: KAY NIETFELD / PRESSENS BILD , DPA

Pamela Anderson är känd världen över som skådespelerska, modell och djurrättsaktivist.

Men det många inte vet är att stjärnan har ett tragiskt förflutet med sexuella trakasserier, våldsamma relationer och dödlig sjukdom, skriver sajten Nicki Swift.

Pamela Anderson, 52, blev känd världen över för sin ikoniska roll i badvaktsserien ”Baywatch”, och har också gjort succé som utvikningsmodell – där hon har frontat Playboys omslag hela 13 gånger.

På senare år har Pamela Anderson också väckt mycket uppmärksamhet som djurrättsaktivist, och även stöttat vännen Julian Assange under hans tid på Ecuadors ambassad.

Men i det dolda har Pamela Anderson ett tragiskt förflutet, med många motgångar sedan ung ålder.

Ansökte också om skilsmässa flera gånger

Innan Pamela Anderson slog igenom gjorde hon som många andra unga och hoppfulla – flyttade till Los Angeles som aspirerande skådespelerska. Men i brev som hon skickade hem till pojkvännen Tyrone märks det hur svår tiden var för unga Pamela Anderson. Hon avslöjar att hon fick många skamliga förslag, när hon hoppades få jobb.

”Det tar så himla lång tid att få någon att tro på dig, och när de äntligen gör det, så har de en egen dold agenda. De vill bara knulla dig, på ett eller annat sätt”, skriver Pamela Anderson i brevet, som tidigare har publicerats i Daily Mail.

När Pamela Anderson till slut hade tur med karriären, så var det desto värre med kärleken. Ungdomskärleken Tyrone var sedan länge borta – i stället hamnade Anderson i ett långt av-och-på-förhållande med rocktrummisen Tommy Lee. Paret gifte sig i februari 1995, bara 96 timmar efter sin första dejt, och fick två barn tillsammans – men Pamela Anderson ansökte också om skilsmässa vid ett flertal tillfällen. När ”Baywatch”-skådespelerskan ansökte om skilsmässa för andra gången 1998 uppgav hon att maken sparkat henne, och varit hotfull mot deras barn. Något som i slutändan ledde till att Tommy Lee tillbringade fyra månader i fängelse.

Smittade stjärnan med hepatit C

Det var inte förrän 2010 som paret gick skilda vägar för sista gången – men inte innan Tommy Lee hade hunnit smitta exfrun med sjukdomen hepatit C. 2016 berättade Pamela Anderson att läkarna först hade sagt att hon bara hade 10 år kvar att leva. Men efter en dyr experimentell behandling lyckades Anderson bli av med hepatit-viruset.

Pamela Andersons otur i kärlek stannade inte vid exmaken Tommy Lee. Stjärnan trodde att hon hade hittat rätt i franska fotbollsstjärnan Adil Dami, men efter två år tillsammans fick hon veta att han hade flickvän och barn vid sidan om. Samtidigt anklagade hon honom för både fysisk och psykisk misshandel, i ett ärligt inlägg på sociala medier.

”Han brukade skada mig på sätt som man inte kunde se. Tog tag i mig hårdhänt – hotfullt, hålla fast mig med sin fysiska styrka”, berättar hon på Instagram.