Förre detta "Baywatch"-skådespelaren Pamela Anderson skriver en öppen kärleksförklaring på sin hemsida till Julian Assange. Foto: DENIS GUIGNEBOURG / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGEFörre detta "Baywatch"-skådespelaren Pamela Anderson skriver en öppen kärleksförklaring på sin hemsida till Julian Assange. Foto: DENIS GUIGNEBOURG / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE
Förre detta "Baywatch"-skådespelaren Pamela Anderson skriver en öppen kärleksförklaring på sin hemsida till Julian Assange. Foto: DENIS GUIGNEBOURG / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE
Julian Assange på balkongen till Ecuadors ambassad i London. I dag är det fem år sedan han sökte politisk asyl där. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNJulian Assange på balkongen till Ecuadors ambassad i London. I dag är det fem år sedan han sökte politisk asyl där. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Julian Assange på balkongen till Ecuadors ambassad i London. I dag är det fem år sedan han sökte politisk asyl där. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Julian Assange på balkongen till Ecuadors ambassad i London. I dag är det fem år sedan han sökte politisk asyl där. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNJulian Assange på balkongen till Ecuadors ambassad i London. I dag är det fem år sedan han sökte politisk asyl där. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Julian Assange på balkongen till Ecuadors ambassad i London. I dag är det fem år sedan han sökte politisk asyl där. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Pamela Andersons kärleksbrev till Assange

Publicerad

Skådespelaren Pamela Anderson har på sin hemsida skrivit ett kärleksbrev till Julian Assange.
I dag är det fem år sedan Assange sökte politisk asyl på Ecuadors ambassad i England.
Pamela Anderson skriver att Assange borde slippa vara instängd i ett rum efter att Sverige lagt ned åtalet om våldtäkt mot honom.

"Mitt hjärta är med Julian" skriver skådespelaren i sitt brev. 

Skådespelaren och förre detta modellen Pamela Anderson, 49, har lagt ut ett kärleksbrev på nätet. På Pamela Anderssons hemsida skriver skådespelaren att hennes hjärta är med Julian Assange.

Julian Assange, 45, är känd för sitt engagemang inom den internetbaserade visselblåsar-plattformen Wikileaks. 

Under en affärsresa till Sverige 2010 anklagades Assange för våldtäkt och sexuellt ofredande av två kvinnor. Sedan den 19 juni 2012 har Julian Assange bott på Ecuadors ambassad i London där han sökt politisk asyl. 

I maj i år valde åklagaren att lägga ned utredningen mot Julian Assange. 

Pamela Anderson skriver i sitt kärleksbrev att det inte längre finns en anledning att ha Assange fången i ett litet rum nu när Sverige lagt ned utredningen.

 

LÄS MER: Häktningsbeslutet mot Julian Assange hävs

 

Anderson kritiserar premiärminister Theresa May

 

Skådespelaren kritiserar också Englands premiärminister Teresa May i sitt brev.
"Theresa May, som låtit Julian Assange, suttit fängslad på ambassaden i fem år, vägrar att låta honom gå", skriver Anderson. 

Hon fortsätter skriva att premiärministern inte bryr sig om fattiga människor.
"Hon är den värsta premiärministern någonsin", skriver Pamela Anderson i sitt brev.

 

LÄS MER: Här är alla turer i fallet Julian Assange 

 

Vänder sig till makthavare i brevet

 

Anderson skriver även att hon bjudit in Franska premiärministern Emmanuel Macron och hans fru till öppningen av hennes restaurang i juli. Hon har också bett den franska premiärministern att ge Assange asyl.

I kärleksbrevet vänder sig Pamela Anderson även till brittiska Labours ledare, Jeremy Corbyn.
"Jeremy, du och jag har samma medlidande för djur. Både du och Julian vet hur ond brittisk media kan vara, och hur orättvis den sittande regeringen är. Julian borde ges säkerhet och ersättning", skriver Anderson.

Hon avslutar sitt nätbrev med att visa sin kärlek till Julian Assange.
"Jag älskar dig. Pamela", skriver skådespelaren som sista mening.

 

LÄS MER: Pamela Anderson om relationen till Assange 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag