Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pamela Andersons ilska mot tv-kocken

Foto: BRUNO BEBERT / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE
Foto: DENIS GUIGNEBOURG / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE
Foto: BACKGRID UK / STELLA PICTURES BACKGRID UK

Pamela Anderson står upp för djurens rättigheter och skriver nu ett öppet brev riktat till kändiskocken Gordon Ramsay. 

Anledningen är att han fortsätter att servera foie gras, fet gås- och anklever, på sin restaurang i London – trots att det är förbjudet att producera i Storbritannien, skriver Daily Mail. 

"Jag är säker på att din restaurang jobbar hårt med att skapa vackra matupplevelser, men fois gras är inget annat än en sjuk lever som produceras i verklighetens "Hells kitchen", skriver hon i brevet.

"Baywatch"-profilen Pamela Anderson, 51, skriver ett öppet brev till tv-kocken Gordon Ramsay efter att hon sett menyn på hans krog i London.

Genom sitt engagemang för djurrättsorganisationen PETA fick hon reda på att Ramsay serverar foie gras, fet gås- och anklever, på sin restaurang i London – något som fått henne att ilska till och rikta kritik mot tv-kocken.

"Kära Gordon, jag blev överlycklig häromdagen efter din tweet för ett par månader sedan som sa att du vill göra ett försök med veganska rätter och experimentera mer med växbaserade  livsmedel, därför blev jag överraskad när jag fick veta av mina vänner på PETA att du fortfarande erbjuder foie gras på ditt flaggskepp, Restaurant Gordon Ramsay.", inleder hon sitt brev.

 

Förbjudet i fler länder

Trots att det är olagligt att producera foie gras i Storbritannien är det lagligt att importera det. Nu uppmuntrar stjärnan Ramsay att ta bort rätten från sin meny.

"Jag är säker på att din restaurang jobbar hårt med att skapa vackra minnesvärda matupplevelser, men foie gras är inget annat än en sjuk lever som produceras i verklighetens "Hells kitchen", skriver hon vidare i brevet.

Fler länder har förbjudit uppfödningsmetoden och larm om djurplågeri har kantat den omdiskuterade delikatessen under lång tid.

"För att tillverka det blir ankor och gäss tvångsmatade för att deras lever ska svälla upp till 10 gånger deras normala storlek. Denna process är så grym att det är illegalt att producera gåslever i Storbritannien och i över ett dussin andra länder.", skriver Pamela Andersson vidare i brevet.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!