Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pamela Anderson anklagas för rasism

Sanningen om Schenkenbergs förhållande med Pamela Anderson
Pamela Anderson anklagas för rasism efter en bild hon postade på halloween. Foto: DENIS GUIGNEBOURG / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE
Stjärnan slår själv tillbaka i ett inlägg. Foto: CLAUDE PARIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Pamela Anderson menar att kulturell appropriering är dumheter. Foto: BRUNO BEBERT / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE

Pamela Anderson anklagas för kulturell appropriering, efter att på halloween ha lagt upp en bild på sig själv med en fjäderskrud i stil med de som bärs av ursprungsbefolkningen i USA.

Men nu slår skådespelaren tillbaka mot kritiken – och menar att hela konceptet med kulturell appropriering är dumheter.

”Det här är verkligen en besvikelse och rasistiskt Pam, jag trodde du var bättre än så här”, skriver en person på Twitter, rapporterar ET Online.

”Baywatch”-skådespelaren Pamela Anderson, 52, gjorde som många andra kändisar på halloween, och delade med sig av sin utklädnad på sociala medier.

Men många fans blev bestörta över att se Pamela Andersons val – då hon poserade avklädd med en fjäderskrud på huvudet, likt sådana som bärs av hövdingar inom den amerikanska ursprungsbefolkningen.

Skådespelarens bilder kritiserades på Twitter, och flera uttryckte sin besvikelse över hennes utklädnad.

”Det här är verkligen en besvikelse och rasistiskt Pam, jag trodde du var bättre än så här” var en av kommentarerna som lämnades som svar till Andersons inlägg, skriver ET Online.

https://twitter.com/pamfoundation/status/1190040368148090891

Pamela Anderson valde att svara på anklagelserna om rasism och appropriering med en länk till en artikel med rubriken ”Det ologiska med kulturell appropriering”.

Artikeln utforskar hur idén om kulturell appropriering kan anses gå emot ”de grundläggande aspekterna i det bra med vårat fria samhälle”. Pamela Anderson verkar alltså inte hålla med om att hon gjort något fel när hon poserar med den imponerande fjäderskruden.

När en annan person kallade henne rasistisk för att hon är emot säljakt – något Pamela Anderson, som är en känd frontfigur för djurrättsorganisationen PETA, slår tillbaka emot.

”Jag är emot säljakt. Det är barbariskt och ohållbart att slå sälungar och krossa deras skallar för en päls värd två dollar som det inte finns någon marknad för”, skrev Pamela Anderson på Twitter.

https://www.instagram.com/p/B4SfRt8nHqp/

Bilderna som upprör Pamela Anderson

Bilderna som upprör Pamela Anderson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.