Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Paddington"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

FAMILJEFILM.

Storbritannien. Av Paul King. Med Nicole Kidman, Hugh Bonneville, Imelda Staunton, Sally Hawkins. Längd: 1:35. Från: 7 år.

Tänk er att ni sitter i en bekväm fåtölj framför brasan. En rutig pläd i knät, en blommig Laura Ashley-kopp te mellan handflatorna, scones med marmelad vid sidan av, och utanför fönstret singlar tysta tunga snöflingor ned.

Precis så känns det att se "Paddington" - som att bli inlindad i ett brittiskt, vänligt sagolandskap.

Det handlar alltså om den klassiska barnboksbjörnen från mörkaste Peru, som dimper ner på Paddington station i London och blir omhändertagen av familjen Brown. De initiala tokigheterna består av en översvämning i badrummet, men strax vankas det mer action, när Millicent (en strålande ond Nicole Kidman) bestämmer sig för att hon vill stoppa upp den CGI-animerade björnen.

Emellanåt blir det lite läskigt, men främst är "Paddington" en väldigt roligt och smart film som dessutom utspelar sig i en scenografi som kunde ha varit signerad Wes Anderson. Det är en fantasirik fröjd för ögat, men här finns också ett stråk av allvar där Paddington tydligt målas upp som en flykting i behov av hjälp i ett multikulturellt London.

Anglofili när den är som bäst helt enkelt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.