Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”På spåret”-krögaren väntar barn med modellen

Marcus Samuelsson gjorde om sina restauranger till soppkök under coronakrisen. Klippet är från maj 2020.
Marcus Samuelsson tävlar i ”På spåret” tillsammans med Timbuktu.
Foto: SVT
Mästerkocken Marcus Samuelsson med fru Maya Haile.
Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN

Världsberömde kocken Marcus Samuelsson är aktuell i ”På spåret”.

Nu berättar han att sonen Zion ska bli storebror.

”Vi kommer att välkomna en flicka på det nya året och döpa henne till Grace Ethiopia”, skriver Samuelsson på Instagram.

Kändiskrögaren Marcus Samuelsson, 50, och hans fru Maya Haile har i ett gulligt tillkännagivande på Instagram berättat att de snart ska välkomna barn nummer två in i familjen. 

”Maya och jag är väldigt glada över att berätta att Zion kommer att bli en storebror!”, skriver den prisbelönta kocken tillsammans med bilden på Maya, deras son och honom själv. Hela familjen är klädda i vita toppar i bilden.

Samuelsson avslöjar samtidigt namnet för lillasyster som ska födas nästa år:

”Vi kommer att välkomna en flicka på det nya året och döpa henne till Grace Ethiopia. Våra etiopierkamrater har upplevt ett så svårt år, så det betyder mycket för oss att hedra och fira vårt ursprungsland genom vår dotters födelse. Vi sänder vår glädje och ljus till dig och vår gemenskap. #onelove 🇪🇹”

Aktuell i På spåret

Marcus Samuelsson driver podden ”This Moment” tillsammans med Jason ”Timbuktu” Diakité, där de vanligtvis sitter på var sin sida om Atlanten. Nu tävlar även ihop i ”På spåret”. I premiäravsnittet slog de journalistduon Marcus Oscarsson och Carina Bergfeldt, med 35-18. Krögarens debut i programmet imponerade på många, inte minst på Expressens krönikör Anders Björkman.

”Marcus Samuelsson, den glade krögaren från New York, kan bli säsongens tittarfavorit”, skrev Björkman efter första avsnittet.  

https://www.instagram.com/p/CXCl8MlJkwU/

Se något mer:
Tv-bagarens hundar attackerades av vildsvin

Johan Sörbergs uppmaning vid jakt: ”Ha respekt”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.