P4 vägrar spela Kikkis nya låt

Publicerad
Uppdaterad
Den nya duetten med Sulo skulle bli Kikki Danielssons stora comeback - men hon ratas av P4 som vägrar spela låten.
Sångerskan har tagit det hela hårt och sitter nu inlåst ensam och gråter på grund av det inträffade.
- Jag är ledsen, sårad och förbannad Jag fattar det inte. Är det mobbning på gång? säger stjärnan.
"Maybe I'll do" är den första nya Kikki-låten på 17 år. En menad nytändning i karriären för den folkkära sångerskan - men comebacken har kommit av sig. Rikstäckande P4 nobbar duetten med Sulo och har enligt egen uppgift inte spelat den en enda gång. Radiotystnaden är i det närmsta total.
Efter faderns nyliga död ställdes den planerade turnén in. SR:s bojkott har nu lett till att Kikki Danielsson isolerat sig hemma - oerhört ledsen och nedstämd.
- Jag fattar det inte. Är det någon mobbning på gång? Jag får brev, samtal och mejl av mina fans som frågar när de får höra min nya sång, säger sångerskan.

"Det är maktmissbruk"

Hon fortsätter berätta:
- Det är maktmissbruk anser jag. Väldigt dålig stil. Jag trodde att P4 var public service och skulle täcka upp det mesta i Sverige.
Det har gått så långt att Kikki Danielsson har svårt att möta sina fans öga mot öga.
- Jag skäms inför mina fans. Vad ska jag säga dem?

Ville ha gammal hitlåt

Dessutom.
- Gunilla Nilars på SVT ringde och frågade om jag ville vara med på "Allsång på Skansen" i sommar. Jag blev jätteglad, men så sa hon att jag skulle sjunga "Bra vibrationer"! En låt från 1985. Det känns ju bara pinsamt. Alla andra artister som är med får sjunga sina nya låtar, säger Kikki Danielsson.
Rita Jernquist är samordnare för musikredaktörerna på P4:
- Kikki är under diskussion.
Men ni valde ju att inte spela den första singeln.
- Då tyckte vi att den inte var tillräckligt bra. Vi har så många låtar att ta ställning till och allt får inte plats. Det finns ingen som har en självklar plats på spellistan.
Gunilla Nilars, projektledare för "Allsång på Skansen" säger att hon inte vill kommentera några gäster, eller vad de eventuellt ska göra i kommande program:
- Men någon bojkott av Kikki Danielsson har vi absolut inte, och det är ledsamt om hon upplever det så.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag