P3 Guld 2022 ställs in – på grund av coronapandemin

Emma Molin skulle ha lett P3 Guld den 22 januari.
Foto: Rickard L. Eriksson / Pressbild/Gulpr
Oscar Zia och Emma Molin ledde årets gala.
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

P3 Guld-galan i januari 2022 ställs in på grund av smittoläget i landet.

Det meddelar Sveriges radio i ett pressmeddelande.

Förra veckan meddelade Sveriges radio att P3 Guld firar 20-årsjubileum nästa år genom en stor gala den 22 januari.

Nu ställs galan in helt på grund av smittoläget i Sverige. Det meddelar Sveriges radio i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

”Mot bakgrund av det förändrade coronaläget i samhället har Sveriges Radio beslutat att inte genomföra P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm i januari.”, skriver de i pressmeddelandet.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, vi ville verkligen fira 20-årsjubileum i januari hemma i vårt eget hus för första gången. Men i nuläget måste vi hantera evenemang och besök, både internt och externt med högsta försiktighet för att säkerställa den dagliga verksamheten inne i Radiohuset, säger Pia Kalischer, ansvarig för Sveriges Radios evenemangsverksamhet.

Planerar om galan

Pia Kalischer säger vidare att de kommer att undersöka möjligheterna att flytta fram firandet av galans 20-årsjubileum.

– Vi kommer nu att försöka planera om P3 Gulds 20-års jubileum till en tidpunkt längre fram. Vi har behövt ställa om evenemang förr och jag är övertygad om att vi kommer att hitta ett sätt att gå vidare. Exakt när och var det blir ber vi att få återkomma med.

Emma Molin skulle ha lett P3 Guld för andra året i rad. Förra året ledde hon galan tillsammans med Oscar Zia. Då flyttades galan fram till den 20 mars och hölls på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm, men helt utan publik.

2022 års gala skulle ha hållits i Radiohusets lokaler på Gärdet i Stockholm.

Se mer:

Ur arkivet: P3 Guld-vinnarnas politiska utspel på galan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.