Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ozzy slutar turnera – fruns känslosamma ord

Detta är Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne och frun Sharon.
Foto: JAMES SHAW / STELLA PICTURES AVALON

Hälsoproblemen tvingar hårdrocksikonen Ozzy Osbourne att sluta turnera.

”Det här är förmodligen en av de svåraste sakerna jag någonsin behövt berätta för mina lojala fans”, skriver Ozzy på sociala medier.

Frun Sharon hyllar maken på Instagram efter beskedet och säger att hon fortfarande är ”förstummad” av honom.

Legendariske hårdrockaren Ozzy Osbourne, 74, ådrog sig allvarliga skador på ryggraden i en fallolycka i hemmet för fyra år sedan.

”Mitt enda mål sedan dess har varit att stå på scen igen och det är inget fel på min sångröst”, skriver Ozzy på sociala medier.

Men efter tre operationer och lång rehabilitering, i kombination med att han lider av Parkinsons, skriver Ozzy att hans kropp fortfarande är så ”fysiskt försvagad” att han inte kan genomföra sin planerade Europaturné – eller någon framtida turné för den delen.

”Jag vet att jag inte skulle klara av resandet”, skriver Ozzy och fortsätter: 

”Jag kunde aldrig ha föreställt mig att mina dagar som turnerande artist skulle avslutas på det här sättet.”

Sharon om Ozzy: ”Fortfarande förstummad”

Han hoppas dock fortfarande kunna uppträda ibland ”utan att behöva resa från stad till stad och från land till land”.

Ozzy avslutar med att tacka fansen ”för deras ändlösa hängivenhet, lojalitet och stöd och för att ha givit mig ett liv jag aldrig kunde ha drömt om”.

”Jag älskar er alla”, skriver Ozzy.

Sharon Osbourne har hyllat sin make efter beskedet att han slutar turnera. Hon har lagt upp en bild där hon riktar en kyss mot slängkyss mot scenen under en Ozzy-konsert.

”Ganska uppenbart vem jag tittar på. Fortfarande förstummad, Ozzy”, skriver Sharon på Instagram och avslutar med en hjärt-emoji.

Ozzy Osbourne berättar: Lider av Parkinsons sjukdom

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.