Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thörnqvists hälsokamp – stöttades av Sanna

Kommenterar säsongspremiären.
Owe Thörnqvist gästade ”Allsång på Skansen” – och sjöng då flera av sina mest kända låtar.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dock så fick programledaren Sanna Nielsen hjälpa honom av scenen, som en ren försiktighetsåtgärd då 90-åringen lider av ett synproblem.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Owe Thörnqvist gästade ”Allsång på Skansen” – och sjöng då flera av sina mest kända låtar.

Dock så fick programledaren Sanna Nielsen hjälpa honom av scenen, som en ren försiktighetsåtgärd då 90-åringen lider av ett synproblem.

– Jag vill hålla i någon när jag är uppe på scener som jag inte känner till, säger han.

Owe Thörnqvist, 90, slog igenom redan på 50-talet och i dag anses han vara en av musikerna som lanserade rocken i Sverige.

Han ligger bakom låter som ”Varm korv boogie”, ”Dagny” och ”Rumba i engelska parken” – och vanligtvis brukar han jämföras med andra svenska storheter som Povel Ramel och Cornelis Vreeswijk.

Och under tisdagskvällen så gästade han ”Allsång på Skansen” – och då sjöng han flera av sina mest kända hits.

– Det här var trevligt, tycker jag. Och regnet höll sig borta. Det var en bra mix av folk här – och Sanna är ju underbar att sjunga med. Det är möjligt att det blir en fortsättning, säger Owe Thörnqvist.

”Jag vill inte gå och snava”

Den 90-årige artisten menar att han och Sanna Nielsen hade en diskussion om vad som får honom att vilja fortsätta jobba.

– Hon ställde en klurig fråga där: ”Vad är det som driver dig?” Det är ju ett roligt jobb, det är ju faktiskt det. Och det höll hon ju med om. 

Owe Thörnqvist är, sedan en tid tillbaka, blind på ena ögat efter att ha fått en blodpropp och problem med synen. Därför fick programledaren Sanna Nielsen hjälpa honom av scenen.

– Jag har ett synproblem. Jag vill inte gå och snava – så det är bara en försiktighetsåtgärd att jag vill hålla i någon när jag är uppe på scener som jag inte känner till.

Sannas hjälp på scenen

Sanna Nielsen menar att man hade kommit överens om att hon skulle hjälpa honom av scenen.

– Det var planen, absolut. Det funkade ju jättebra. Det var roligt att han var här också, säger hon.

I dag har Owe Thörnqvist en protes bakom sina mörka solglasögon. När han medverkade i Melodifestivalen för några år sedan så pratade han om vad som hänt.

– Det var gula fläcken och sedan blev det en blodpropp. Tjoff sa det så var synnerven borta. Jag gick med ögondroppar och så där under lång tid. Till slut sa en vän att det där ska jag inte gå med. De har så fantastiska proteser nu så det behövs inte, sa han då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.