Den 9 juli 2001 sändes det första avsnittet av komediserien "The Office" i BBC Two.
Det blev ingen omedelbar framgång.
Snarare tvärtom - den fejkdokumentära känslan och de många "skämskudde"-momen t som huvud-karaktären, regionchefen David Brent, bjöd på visade sig vara svårsmält för de brittiska tv-tittarna.
Efter den första säsongen hotades "The Office" av nedläggning på grund av dåliga tittarsiffror.
Men ryktet om seriens speciella humor spred sig sakta men säkert, inte bara i Storbritannien utan över hela världen och gjorde Ricky Gervais, som skapade serien tillsammans med Stephen Merchant och dessutom spelade David Brent, till en komikerstjärna.
Och trots att det bara gjordes 14 avsnitt av brittiska "The Office" lever serien fortfarande kvar - den har exporterats till en lång rad olika länder som producerat sina egna versioner.
Nu kommer också den svenska versionen. På söndag är det premiär i TV4 för "Kontoret".
- Tanken på att göra en svensk version dök upp för några år sedan. Många var dock skeptiska. Det är ju en sak att göra en serie som inte är så känd. Men när vi gjorde research på format och såg att det gjorts flera lokala varianter som blivit framgångsrik blev vi verkligen sugna, säger Pontus Edgren vd på produktions- bolaget Jarowskij och exekutiv producent för "Kontoret".
Försvenskade komedieserien
Jarowskij tog kontakt med BBC för att undersöka om "The Office"-formatet var tillgängligt för Sverige och köpte sedan optionen för att producera en svensk variant.
Sedan påbörjade man processen med att försvenska komediserien - allt under överinseende av Duncan Cooper, BBC Worldwides internationella exekutiva producent för "The Office"-formatet.
- Jag arbetar som konsult och hjälper produktionsbolaget att tolka "The Office" för att de ska kunna göra en så bra lokal version som möjligt. Det viktigaste för mig är att få till manus, originalmanuset är fantastiskt men det måste anpassas så att det ska passa in i till exempel en svensk miljö, säger Duncan Cooper.
Känd som den jobbige grannen i "Solsidan"
På en punkt skriver den svenska versionen tv-historia - huvudrollen.
Den självupptagne regionchefen i "Kontoret" heter Ove Sundberg och är redan känd för tv-tittare som den jobbige grannen i TV4-succén "Solsidan". I båda serierna spelas Ove av Henrik Dorsin.
Därmed är "Kontoret" på en och samma gång en remake på "The Office" och en spin-off på "Solsidan".
- Vi kallar det spin-make och vad vi vet är det den första som gjorts i tv-världen, säger Pontus Edgren.
Produktionsbolaget kände tidigt att man ville ha Henrik Dorsin i huvud- rollen. Problemet var bara att han redan fått ett sådant genomslag som Ove Sundberg - en karaktär som har en del gemensamma drag med "The Office"-chefen.
- Frågan var hur Henrik Dorsin skulle kunna göra en roll som är väldigt lik en annan roll som han redan gör. Då var det faktiskt Felix Herngren som lanserade idén att "Kontoret"-chefen faktiskt är Ove Sundberg, säger Pontus Edgren.
"En briljant idé"
Efter en del funderande kom man fram till att det var fullt rimligt att Ove Sundberg från "Solsidan" faktiskt var regionchef på Svensk Kontors- hygien AB, företaget där "Kontoret" utspelar sig.
Nu gällde det bara att övertyga BBC att det var en bra idé.
- Jag känner inte till att man har gjort något liknande någon annanstans, att man tar en existerande karaktär och stoppar in den i en adaption av ett känt format, säger Duncan Cooper.
Jarowskij skickade över några avsnitt av "Solsidan" till Storbritannien för att BBC skulle få en bild av figuren Ove Sundberg och hur han fungerar.
- Och jag kom fram till att karaktären Ove fungerar väldigt bra i "The Office"-formatet, det är en briljant idé. Nu har jag sett de fyra första avsnitten av "Kontoret" och jag tycker helt ärligt att det är en fantastisk tolkning av formatet. Det förtjänar att bli en hit, säger Duncan Cooper.