Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oväntade nyheten – om nya ”Sex and the city”

Tre av fyra återvänder när ”Sex and the City” återuppstår.
Foto: STELLA PICTURES/STELLA PICTUES ALAMY
Hela gänget i ”Sex and the city”.
Foto: STELLA PICTURES/DDP IMAGES

Jo då, flera kända ansikten återvänder när det är dags för en uppföljare till ”Sex and the city”.

Men en huvudkaraktär saknas, vilket är bekräftat sedan tidigare.

Med ”And just like that” hoppas skaparna bakom ”Sex and the City” återuppliva kultserien som senare även resulterade i ett antal filmer.

Tre tidigare tidigare huvudrollsinnehavare – Sarah Jessica Parker, Kristin Davis och Cynthia Nixon – är bekräftade för en återförening. Men Samantha, som spelas av Kim Catrall, kommer inte att medverka.

Tre kärlekar återvänder i ”And just like that”

Nu står det däremot klart att tre manliga karaktärer som återkommande har synts i tv-serien kommer att återvända:

Chris Noth som spelade Carries eviga romans Mr. Big, David Eigenberg som spelade Steve och var gift med Miranda, samt John Corbett som spelade Aiden, Carries kärlek i serien.

I vilken omfattning karaktärerna kommer att synas framkommer inte men en källa säger till Daily Mail att ”tittare definitivt kommer att få se Big, Aiden och Steve”.

Carrie och Mr. Big.
Foto: WARNER BROS / STELLA PICTURES

Kan bli flera säsonger 

Enligt HBO Max kommer ”And just like that” att vara ”en ärlig berättelse om att vara en kvinna i 50-årsåldern i New York”.

– Och det ska på något vis kännas organiskt, och att vännerna du hade när du var 30 kanske du inte har när du är 50, säger Casey Bloys, chef för innehåll hos HBO Max.

Vilket alltså kan motivera avsaknaden av Kim Catralls karaktär Samantha. Till saken hör att vänskapen mellan Sarah Jessica Parker och Kim Catrall även har kantrat privat, vilket kan vara en av anledningarna bakom beslutet att inte medverka i den nya serien.

– Precis som i verkliga livet kommer människor in i ditt liv och människor lämnar ditt liv. Vänskaper bleknar och nya vänskapsrelationer tar vid, säger HBO-chefen Casey Bloys vidare.

Inspelningen av ”And just like that” är planerad till New York i sommar.

Daily mail skriver att det redan pågår diskussioner om mer än en säsong av serien, även om utgångspunkten från början var att det enbart ska röra sig om en säsong.

“Sex and the City”-stjärnans son har vuxit upp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.