Otippade världsstjärnorna som synts i ”Masked singer”

I fredagens avsnitt av svenska Masked Singer var det Monstret som röstades ut ur tävlingen
Vilka är de internationella kändisarna bakom maskerna?

Sverige har drabbats av ”Masked singer”-feber – alla vill veta vilka som döljer sig bakom Voodoo-dockan, Korpen och Draken. 

Men vilka har egentligen tagit på sig de berömda maskerna innan våra svenska kändisar? 

Vem var Monstret i amerikanska programmet? Och vem är svensken som sjöng som Ekorren i tysk tv? 

I år kom ”Masked singer” äntligen till Sverige – och blev en omedelbar succé. Men formatet har varit en publikfavorit världen över långt innan det hittade hit, och listan över världsberömda kändisar som deltagit i tävlingen växer sig allt längre. 

Här är några av de största stjärnorna som sjungit bakom spektakulära masker i tv-programmet:

Monstret: T-Pain

I den allra första säsongen av ”The masked singer” i USA imponerade karaktären Monstret med sin sångröst. Det tog honom hela vägen till finalen där han vann, och till slut avslöjades vara artisten T-Pain. 

Många av Monstrets ledtrådar kretsade kring att han hade blivit missförstådd och utstött, bland annat för att han ”lät som en ringsignal”. Detta syftade på att T-Pain kritiserats för sin användning av autotune. En av de svårare ledtrådarna var ordet ”swing” som återkom flera gånger, vilket handlade om en olycka med en golfbil som artisten varit med om.

T-Pain var Monstret i första säsongen av ”The masked singer” i USA.
Foto: NIPI / TT NYHETSBYRÅN

Utomjordingen: La Toya Jackson

En av T-Pains motståndare i första säsongen var Alien, Utomjordingen. Bakom den masken dolde sig ännu en världsartist – nämligen La Toya Jackson. Ledtrådarna till sångerskan kretsade till stor del kring uppväxten i en känd, respekterad familj, och att hon alltid har stått i rampljuset. Det syftade givetvis till familjen Jackson, där hon är barn nummer fem i syskonskaran, och storasyster till både Janet Jackson och avlidne Michael Jackson.

La Toya Jackson var Utomjordingen i första säsongen av ”The masked singer” i USA.
Foto: NIPI / TT NYHETSBYRÅN

Leoparden: Seal

En annan stor artist som tagit sig långt i amerikanska ”The masked singer” är den brittiske sångaren Seal. Som Leoparden tog han sig hela vägen till semifinal, där han till slut åkte ut och avslöjade sin identitet. Seal sjöng låtar från bland andra Queen och Katy Perry, och hade förvirrande ledtrådar om allt ifrån catwalks till grand slam. Men trots detta lyckades han inte lura panelen helt – två av fyra gissade nämligen rätt innan avslöjandet.

Seal var Leoparden i säsong två av ”The masked singer” i USA.
Foto: Paul Jeffers / TT NYHETSBYRÅN

Björnen: Sarah Palin

Det är inte bara artister och Hollywoodkändisar som tar på sig masker och sjunger i ”The masked singer”. I säsong tre fanns även en politiker med i gänget – den första någonsin. Förklädd till Björnen var ingen mindre än Sarah Palin med och tävlade. Hon gav bland annat ledtrådar om att hon varit polariserande, och att hon både har jagat och själv blivit jagad.

Politikern Sarah Palin var Björnen i säsong två av ”The masked singer” i USA.
Foto: TT NYHETSBYR¿N

Glassen: Tyler ”Ninja” Blevins

En som ingen i panelen i amerikanska ”The masked singer” lyckades gissa rätt på i säsong två var Glassen. Med gissningar på bland andra svenske youtubern Pewdiepie var de och nosade i rätt område, tack vare nyckelord som ”spel” och ”nivåer” bland ledtrådarna. Men det visade sig att det var en annan internetpersonlighet bakom masken – nämligen Tyler Blevins. Känd under namnet Ninja är han en världens största streamers och professionella spelare. 

Tyler ”Ninja” Blevins var Glassen i ”The masked singer” i USA.
Foto: TT NYHETSBYR¿N

Roboten: Lil Wayne

I säsong tre av ”The masked singer” i USA var det Roboten som åkte ut allra först. Den som avslöjades under masken var då rapparen Lil Wayne. Några av ledtrådarna inkluderade en tv-spelskontroll som skulle symbolisera artistens Xbox-reklam, och en leksaksbrandbil stod för hans låt ”Fireman”. 

Lil Wayne var Roboten i tredje säsongen av ”The masked singer” i USA.
Foto: TT NYHETSBYR¿N

Svanen: Bella Thorne

Bella Thorne sjöng förklädd till Svanen i den tredje säsongen av amerikanska ”The masked singer”. Skådespelaren, dansaren och sångaren hade flera ledtrådar som relaterade till hennes kändisskap och stora följe, syftande på de 22 miljoner människor som följer henne i sociala medier. 

Skådespelaren Bella Thorne var Svanen i säsong tre av ”The masked singer” i USA.
Foto: NIPI / BACKGRID UK / TT / TT NYHETSBYRÅN

Fröken Monster: Chaka Khan

I säsong tre gjorde ytterligare ett Monster entré i amerikanska ”The masked singer”, denna gång Miss Monster, Fröken Monster. En av ledtrådarna som gavs var ett Alla hjärtans dag-kort till panelmedlemmen Robin Thicke, med texten: ”Till Robin: Jag har bara ögon för dig. Vi hade till och med ett möte i Sin City”. När masken åkte av avslöjades sångerskan Chaka Khan, och ledtråden handlade om när hon och Thicke gjorde en show tillsammans. 

Sångaren Chaka Khan var Fröken Monster i den tredje säsongen av ”The masked singer ” i USA.
Foto: Lumeimages / TT NYHETSBYRÅN

Morfar Monster: Logan Paul

Den femte säsongen av ”The masked singer” pågår just nu i USA, men några kända personer har hunnit avslöjas i programmet. För några veckor sedan var det Grandpa Monster, Morfar Monster, som lämnade tävlingen och tog av sig masken – och visade sig vara Youtube-stjärnan Logan Paul.

Under hans tid i programmet var hans namn ett av dem som diskuterades i panelen, tillsammans med hans bror Jake Paul. En av ledtrådarna som avslöjade vilken av bröderna som gömde sig bakom masken var siffran 6'2 som visades på en våg – motsvarande Logan Pauls längd i amerikanska mått. 

Logan Paul var Morfar Monster i senaste säsongen av ”The masked singer” i USA.
Foto: NIPI / TT NYHETSBYRÅN

Fenixen: Caitlyn Jenner

En av de första att röstas ur årets upplaga av ”The masked singer” i USA var Phoenix, Fenixen. Den som sjöng bakom masken var OS-medaljören och tv-personligheten Caitlyn Jenner. Hon framförde låten ”Tik tok” av Kesha, och gav bland annat ledtrådar om att vara sedd som en hjälte av miljontals människor. En av panelmedlemmarna, Jenny McCarthy, lyckades träffa rätt med sin allra första gissning – den så kallade ”första intrycks-gissningen”. 

Caitlyn Jenner var Fenixen i senaste säsongen av ”The masked singer” i USA.
Foto: NIPI / TT NYHETSBYRÅN

Enhörningen: Ryan Reynolds

2018 gjorde en oväntad gäst besök i sydkoreanska ”King of masked singer” – nämligen amerikanska skådespelaren Ryan Reynolds. Maskerad som Enhörningen sjöng han sin version av låten ”Tomorrow” från musikalen ”Annie” och charmade den sydkoreanska publiken med sitt uppträdande. Chocken blev total när masken åkte av och ”Deadpool”-stjärnan avslöjades. 

Ryan Reynolds var Enhörningen i sydkoreanska ”King of masked singer”.
Foto: MBCentertainment/KIM HEE-CHUL / EPA / TT

Ekorren: Marcus Schenkenberg

Även Sverige har åtminstone en kändis som har gästspelat i utländska versioner av ”Masked singer”, redan innan vi hade vår egen upplaga. I den första säsongen av tyska ”The masked singer”, 2019, tävlade modellen Marcus Schenkenberg som Ekorren. 

Panelen gissade på namn som Arnold Schwarzenegger och David Hasselhoff, och i sista programmet var det faktiskt en av panelmedlemmarna som drog till med gissningen Marcus Schenkenberg. När Ekorren sedan tog av sig masken möttes han av stort jubel från både publik och panel.

– Det var jättekul att vara Ekorren i tre veckor. Jag är förvånad att jag tog mig så långt, jag är verkligen ingen bra sångare och det är så svårt att sjunga med masken på. Men bra jobbat till alla de tävlande, de är så duktiga. Jag är så glad att få vara en del av det här, sa Marcus Schenkenberg i programmet efter avslöjandet. 

Efter sin medverkan avslöjade han för Expressen att han fick ansenlig ersättning för att delta i programmet.

– Jag tjänade mycket pengar på det, det var väldigt bra betalt, sa han. 

Marcus Schenkenberg tävlade som Ekorren i tyska versionen av ”The masked singer”.
Foto: Marcel Kusch / TT NYHETSBYR¿N

Roboten: Cody Simpson

Precis som i amerikanska ”The masked singer” var det en artist som vann första säsongen av programmet i Australien. Utklädd till Roboten imponerade Cody Simpson med sin sång, och det tog honom hela vägen till finalen. En av de första ledtrådarna var att han ”skapades ur den digitala åldern”, vilket syftade på att han slog igenom med en cover av Jason Mraz ”I'm yours” på Youtube 2009. Till slut var det dock bara en av panelmedlemmarna som gissade rätt på Robotens identitet.

Cody Simpson vann säsong ett av ”The masked singer” i Australien som Roboten.
Foto: IPA / TT NYHETSBYRÅN


Isvargen tvingades lämna Masked Singer – Så avslöjades supermodellen

Måns Zelmerlöw lyckades lista ut vem som dolde sig bakom masken

Gillar du att gå på maskerad?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.