Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Östlund: Vi njuter av festen och har roligt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ruben Östlund var på gott humör trots att han inte vann. Här en bild innan galan startade.
Foto: Danny Moloshok
Ruben Östlund har hyllats för "Turist".
Foto: Mario Anzuoni
Ruben Östlund.
Foto: Cornelia Nordström

Det blev ingen blågul seger på Golden Globe.

Ruben Östlunds "Turist" vann inte priset för bästa utländska film, men det är inte en besviken Östlund som befinner sig på galan i Los Angeles.

– Det känns bara bra, vi njuter av festen och har roligt, säger Östlund.

Det var ryska filmen "Leviathan" som vann priset för bästa utländska film på nattens Golden Globe-gala. Svenska "Turist" fick se sig besegrad men när Expressen når Ruben Östlund, 40, under natten till måndagen är han inte alls särskilt besviken.

– Det känns bara bra, vi njuter av festen och har roligt. Det är en väldigt rolig fest måste jag säga, förklarar Östlund.

Han har bara bra betyg att ge vinnarfilmen "Leviathan".

– Jag tycker jättemycket om den så det känns inte jobbigt att förlora mot den. Den är jättebra, säger Östlund.

Han berättar att det viktigaste under kvällen var att dansk-polska filmen "Ida" inte skulle vinna. Men så råkade Östlund och hans sällskap, producenten Erik Hemmendorff och skådespelaren Johannes Bah Kuhnke, sitta vid samma bord med filmmakarna bakom "Ida"

– Vi blev bästa kompisar och det spelade ingen roll. Men nu vann ju "Leviathan", säger han.

"Får större publik"

Det är trots allt en väldigt speciell kväll, menar Östlund. Han berättar att flertalet kända Hollywood-profiler tagit kontakt med honom och förklarat hur mycket de tycker om filmen. Han nämner bland annat Brad Pitt, Sienna Miller, Mark Ruffalo, Emma Stone och Joyce Carol Oates. Men det viktigaste är inte kändisars stjärnglans, även om han tycker det är kul att de gillar filmen.

– Det viktigaste med såna här galor, det vill jag verkligen understryka, är att filmen får en större publik. En nominering innebär att fler kommer i kontakt med innehållet. Uppmärksamheten är väldigt tacksam, säger Östlund.

"Vi sitter här med Brad Pitt"

Östlund tror att resten av kvällen kommer spenderas på olika efterfester i Los Angeles. Det finns en del att välja på.

– Nu ska vi hänga tillsammans och ha roligt. Det finns ju en massa fester. Det är en absurd värld det här ju, säger Östlund.

Även filmens producent Erik Hemmendorff passar på att skicka en hälsning till Expressen:

– Vi sitter här med Brad Pitt som älskar filmen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.