Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oslo läggs ner i Oslo och blir dokumentär

Billgren och Ljungström i Oslo. Här i Norrköping.
Foto: HALLBERG LEIF

Sex Pistols har gjort det. Beatles har gjort det.

Rockbandet Oslo, med konstnären Ernst Billgren i spetsen, vill inte vara sämre.

Nu spelar de in en stjärnspäckad dokumentär om bandets uppgång och fall.

När Ernst Billgren, Olle Ljungström och Heinz Liljedahl bildade rockbandet Oslo för ett par år sedan fanns det en baktanke med valet av namn. - Slutmålet har ju varit att vi skulle få spela i Oslo. Ett tag funderade vi på att kalla oss Helsingfors för att få spela där, men det var lite för långt och krångligt, säger Billgren. Och på Valborgsmässoafton är det målgång för Oslo. I Oslo. En stor avskedsföreställning är planerad, för efter den spelningen lägger de tre kumpanerna ned bandet. - Man måste hitta på något nytt. Vi kommer säkert fortsätta att musicera, men då blir det något annat, säger Billgren. Under åren med Oslo har de filmat livespelningar och sekvenser från replokaler och loger. Tanken är att materialet ska bli en tv-serie i fyra delar om bandets uppgång och fall. - Det ska skrivas manus också, och den delen ska spelas in i studio. Ett produktionsbolag har hört av sig, men den biten tror jag kommer ordna sig. Har man bara en bra idé är det alltid folk som vill jobba med en, säger Billgren. Massor av kända namn medverkar i filmen. Såväl E-Type och Dregen som förre fotbollsstjärnan Martin Dahlin, trollkarlen Joe Labero och Birgitte Söndergaard är med som sig själva.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.