Kvällens stora vinnare på Guldklaven-galan blev Casanovas som både utsågs till Årets dansband och vann pris för Årets album. Foto: Cathrine WinbergKvällens stora vinnare på Guldklaven-galan blev Casanovas som både utsågs till Årets dansband och vann pris för Årets album. Foto: Cathrine Winberg
Kvällens stora vinnare på Guldklaven-galan blev Casanovas som både utsågs till Årets dansband och vann pris för Årets album. Foto: Cathrine Winberg
Oscar Magnusson uppträdde under Guldklavengalanoch framförde några av pappa Sven-Eriks klassiker. Foto: Cathrine WinbergOscar Magnusson uppträdde under Guldklavengalanoch framförde några av pappa Sven-Eriks klassiker. Foto: Cathrine Winberg
Oscar Magnusson uppträdde under Guldklavengalanoch framförde några av pappa Sven-Eriks klassiker.  Foto: Cathrine Winberg
Oscar Magnusson. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENOscar Magnusson. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Oscar Magnusson.  Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Sven-Erik Magnusson. Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZSven-Erik Magnusson. Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ
Sven-Erik Magnusson.  Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Oscars fina hyllning till Sven-Erik Magnusson

Publicerad

Casanovas blev årets dansband på Guldklavengalan. 

Sven-Erik Magnusson hyllades av den samlade dansbandseliten – och sonen Oscar framförde två av pappans klassiker. 

– När han sjöng var tårarna inte långt borta, säger Henrik Sethsson, sångare i Casanovas. 

På söndagskvällen korades årets dansband under Guldklavengalan på dansbandsveckan i Malung. 

Casanovas blev galans stora vinnare – och tog dubbelslam i form av årets album och årets dansband. 

– Det är helt omtumlande att vi knep både årets dansband och årets album. Det var förvånande, överraskande och superkul förstås. Vi har haft ett jäkligt bra år och plattan har funkat superbra, men det var förvånande, säger sångaren Henrik Sethsson. 

Galan hade en sorglig inramning – efter att dansbandslegendaren Sven-Erik Magnusson gått bort i mars. Casanovas var ett i raden av band som hyllade den framlidne ikonen från scenen. 

– Det var en fantastisk inramning. Jag var inbjuden och sjöng en låt till Sven-Eriks minne. Vi gjorde en akustisk version av ”Byns enda blondin”. Det var stort som bara den, säger Sethsson. 

 

LÄS MER: Sonens kärleksfulla hyllning på begravningen

 

Sonen Oskar sjöng för pappan 

Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson var på plats och sjöng två av faderns klassiker ”Två mörka ögon” respektive ”Anita”

– Det var många bra tolkningar av Sven-Erik. Men bäst var  förstås Oscar. När han sjöng var tårarna inte långt borta. Han berättade också från scenen att Sven-Ingvars lever vidare, säger Henrik Sethsson. 

 

LÄS MER: Artisten Sven-Erik Magnusson har avlidit

 

Casanovas-sångaren hyllar Sven-Erik Magnusson och tackar den döde sångaren för alla låtar han lämnat efter sig. 

– Han ska ha den uppskattningen Sven-Erik. Var han än befinner sig så ska han känna den uppskattningen från oss. Han är den största vi haft, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag