Foto: JIM SMEAL/BEI/BEI/SHUTTERSTOCK / JIM SMEAL/BEI/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: JIM SMEAL/BEI/BEI/SHUTTERSTOCK / JIM SMEAL/BEI/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: JIM SMEAL/BEI/BEI/SHUTTERSTOCK / JIM SMEAL/BEI/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: CHRIS CAPSTICK/REX/SHUTTERSTOCK / CHRIS CAPSTICK/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: CHRIS CAPSTICK/REX/SHUTTERSTOCK / CHRIS CAPSTICK/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: CHRIS CAPSTICK/REX/SHUTTERSTOCK / CHRIS CAPSTICK/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: ITV/REX/SHUTTERSTOCK / ITV/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: ITV/REX/SHUTTERSTOCK / ITV/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: ITV/REX/SHUTTERSTOCK / ITV/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Oscarsvinnaren Martin Landau är död

Publicerad

Skådespelaren och Oscarsvinnaren Martin Landau är död. Han blev 89 år gammal.

Martin Landaus publicist Dick Guttman bekräftar skådespelarens bortgång.

”Han dog efter en kort tids sjukhusvistelse till följd av oväntade komplikationer”, säger Dick Guttman i ett uttalande.

Den Oscarsvinnande skådespelaren Martin Landau är död. Skådespelaren blev 89 år gammal och dog efter att ha legat på sjukhus under en kort tid. 

Hans publicist Dick Guttman bekräftar skådespelarens bortgång i ett uttalande. 

”Han dog efter en kort tids sjukhusvistelse till följd av oväntade komplikationer”, säger Dick Guttman i uttalandet.

Vann en Oscar

Martin Landau föddes i New York år 1928. I början arbetade han som tecknare för the New York Daily News innan han bytte bana och blev skådespelare. På 1960-talet slog han igenom när han var med i serien ”Mission Impossible”.

Senare vann han en Oscar för sin roll som som ”Bela Lugosi” i filmen ”Ed Wood”. Martin Landau har också blivit Oscarsnominerad för  filmerna "Tucker - en man och hans dröm" (1988) och "Små och stora brott" (1989).

Hans karriär satte fart på 1950-talet då han spelade i pjäsen "Middle of the Night" med Edward G. Robinson, skriver CNN. 

För den stora publiken är han dock mest känd för in roll som Rollin Hand  i "Mission impossible"-filmerna på 1960-talet. 

Hans dåvarande fru Barbara Bain var också med i filmerna. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag