Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscarsgalan 2021: Allt om Molly Sandéns nominering för ”Husavik”

Húsaviks hyllning inför Oscarsgalan – målade röd matta genom staden.
Molly Sandén är nominerad till en Oscar.
Foto: HENRIC WAUGE / SPA
Den 93:e upplagan av Oscarsgalan äger rum den 25 april.
Foto: Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN

Molly Sandén är en av de nominerade i Oscarsgalan 2021.

Vad är den svenska artisten nominerad för? Och vem är egentligen My Marianne? 

Här är guiden till Molly Sandéns Oscarsnominering.

Oscarsgalan 2021 är den 93:e upplagan av prestigefulla Academy awards. Prisutdelningen äger rum den 25 april och sänds i Sverige på TV4, TV4 Play och C More. Bland de nominerade finns i år den svenska artisten Molly Sandén.

Vad är Molly Sandén nominerad för i Oscarsgalan 2021? 

Molly Sandén är nominerad i kategorin ”Bästa originallåt” för låten ”Husavik”, från filmen ”Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga” på Netflix. Låten sjungs av Molly Sandén och Will Ferrell.

Samtliga nominerade i kategorin ”Bästa originallåt”.
Foto: Youtube/Skärmdump

Uppträdandet på förgalan

Molly Sandén kommer uppträda med låten ”Husavik” på Oscars förgala, innan prisutdelningen. Även resterande nominerade i kategorin ”Bästa originallåt” kommer framföra sina låtar. Celeste, H.E.R, Leslie Odom Jr., Laura Pausini och Daniel Pemberton gör dock detta live från Los Angeles, medan Molly Sandén kommer sjunga sin låt från Island.

Alla nominerade i kategorin ”Bästa originallåt” kommer uppträda på förgalan till Oscars.
Foto: HENRIC WAUGE / SPA

”Eurovision song contest: The story of fire saga”

Filmen ”Eurovision song contest: The story of fire saga” hade premiär på Netflix i juni 2020. I rollerna finns bland andra Will Ferrell, Rachel McAdams, Pierce Brosnan och Demi Lovato. Filmen handlar om de två isländska artisterna Lars Erickssong och Sigrit Ericksdottir och deras resa mot musiktävlingen Eurovision song contest. 

Foto: JOHN WILSON / NETFLIX

Så fick Molly Sandén jobbet

Låten ”Husavik” är i filmen en duett mellan huvudkaraktärerna Lars och Sigrit. Sigrits sång görs dock inte av skådespelaren Rachel McAdams, utan det är svenska Molly Sandén som gör duetten med Will Ferell.

Hon har tidigare berättat att hon hamnade i filmen av en slump, när hon var i Los Angeles och blev uppringd av en vän som är musikproducent.

– Han jobbade med det här projektet och bad mig lägga demosång på en låt han skrivit till filmen. Texten var askul så jag ställde upp men trodde väl aldrig att de skulle välja mig. Men de ringde tillbaka och sa att de ville ha med mig i projektet, sa hon i en intervju med Dagens Nyheter.

Molly Sandén befann sig i Los Angeles när hon blev tillfrågad om att sjunga med Will Ferrell.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Vem är My Marianne?

När filmen kom på Netflix i juni 2020 spekulerades det kring vem som gjorde huvudkaraktären Sigrits sångröst. Molly Sandén var nämligen listad som My Marianne i eftertexterna. Snart avslöjade artisten det var just hon som sjöng i filmen, och att My Marianne är pseudonym.

– Det är mina två mellannamn. My Marianne är lite av mitt 14-åriga alter ego, som stod i källaren och försökte ta höga Celine Dion-tonartshöjningar. Så det känns fint att hon får vara med om det här, har hon tidigare sagt till Dagens Nyheter.


Maria Branders Oscarstips: ”Molly Sandén har väldigt goda chanser”

Svensk skönsång och dansk fylla – Expressens nöjeskrönikör ger sina tips inför Oscarsgalan.

Här avslöjas Monstret i Masked Singer – tricket under framträdandena

Monstret tvingades lämna Masked Singer – hon dolde sig bakom masken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.