Oscarsgalan – här är röda mattan-trenderna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
PALJETTER. Dakota Johnson i paljettklänning i silver från Sonia Rykiel på "Saturday Night Live" -jublieet.
Foto: Gregory Pace/Bei/Rex
PALJETTER. Julianne Moore i paljettklänning med fjädrar från Givenchy på Golden Globes.
TYLL OCH SPETS. Alessandra Ambrosio på Golden globes efterfest.
Foto: REX
TYLL OCH SPETS. Jessie J på Grammy Awards.
Foto: Stella
ZUHAIR MURAD. Jennifer Lopez i Murad på Golden globe.
Foto: Jim Smeal/Bei/Rex
BYXOR. Emma Stone skippade den klassiska klänningen på Golden globe.
Foto: Jim Smeal/Bei/Rex
1 / 7

Oscarsgalan är här!

Natten till måndag smäller det.

Allt om Mode har samlat några av de hetaste trenderna inför årets absolut största gala.

Golden globe är avverkad, BAFTA förbi och Grammy-galan kom och gick. Allt detta var bara en uppvärmning inför det vi alla väntat på - Oscarsgalan!

Vad stjärnorna kommer ha på sig för den stora kvällen är förstås omöjligt att sia om, men Amanda Remling, från nyhetssajten International Business Times, har gjort ett försök. Här är fyra trender som vi hoppas få se på röda mattan.


SILVERPALJETTER

Allt som glimmar är inte guld. I det här fallet är det silver! Årets galasäsong har kryddats av flera snitsiga paljettblåsor i silver. "Fifty shades of Grey"-stjärnan Dakota Johnson bar Sonia Rykiel på 40-årsjubileumet för "Saturday night live" och Julianne Moore rockade en specialsydd Givenchy-klänning på Golden globe.


BYXOR

En klänning är inte ett måste på röda mattan. Kolla bara på "Birdman"-stjärnan Emma Stone som matchade kostymbyxor med silverpaljetter på Golden globe. Eller Jennifer Aniston i en röd Gucci-kostym på Critics' choice-galan.


TYLL OCH SPETS

Vill du visa hud utan att bli för avslöjande? Tyllblåsor med spetsinslag har varit ett populärt val på årets röda mattor. Vi tänker bland annat på Victoria's secret-ängeln Alessandra Ambrosio på Golden globes efterfest. Och låt oss för all del inte glömma Sofia Hellqvists snarlika Ida Sjöstedt-klänning från Nobelfesten.


ZUHAIR MURAD

När vi ändå är inne på Zuhair Murad - den Libanonfödda världsdesignern som ständigt syns på röda mattan. Jennifer Lopez, Portia de Rossi och Chrissy Teigen bar alla hans kreationer på Golden globe. Katy Perry gjorde det samma på Grammy-galan. Murad släppte dessutom precis sin vår- och sommarkollektion för 2015 vilket lär inspirera många.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.