Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscar Zia och Lisa Ajax vidare till finalen

Lisa Ajax och Oscars segervrål i Norrköping.
Lisa Ajax gick vidare till Melodifestivalens final.
Oscar Zia är även han vidare till finalen av Melodifestivalen.

Oscar Zia och Lisa Ajax vann kvällens deltävling av Melodifestivalen i Norrköping.

När Oscar Zia skulle framföra vinnarlåten tog känslorna över och han bröt ihop.

– Tusen tack Sverige, skrek han från scenen.

Det blev Oscar Zia med "Human" och Lisa Ajax med "My Heart Wants Me Dead" som gick direkt till final i Melodifestivalen.

SaRaha med "Kizunguzungu" och Boris René med "Put Your Love on Me" gick vidare till andra chansen i Halmstad den femte mars. Medan After Dark med "Kom ut som en stjärna" och Swingfly feat. Helena Gutarra med "You Carved Your Name" och SMILO med "Weight of the world" fick lämna tävlingen för gott.

– Det här kommer jag mjölka nu, det är mysigt, sa Henrik Schyffert innan han läste upp första vinnaren.

Oscar Zias känslokollaps

Oscar Zia kunde inte hålla känslorna i styr när han skulle framföra sin vinnarlåt. Artisten skrattade, tappade bort sig och var nära tårarna.

Men han fick till det tillslut, och han hade publiken med sig hela vägen.

– Tusen tack Sverige, skrek han från scenen.LÄS MER: 9-åriga Sigrids skämt om Henrik Schyfferts relationLisa Ajax: "Kanske är konstigt"

Lisa Ajax har tidigare berättat att hennes vinnarlåt handlar om ett krossat hjärta, men att hon själv inte kan relatera.

– Det är ju en kärlekslåt. Och det kanske är konstigt att man inte kan relatera till det då, tänker man. Men jag får ju samma känsla när jag sjunger låten. Jag får verkligen en känsla, inte som att jag är kär, men jag får ju en känsla när jag hör låten och sjunger låten.LÄS MER: Skyhöga prislappen för After Darks galna showUnder genrepet genomförde Melodifestivalenklubben och Poplight en publikundersökning - men det var inte mycket som stämde överrens med slutresultatet.

Då slog doldisen Saraha till med en rejäl skräll och kammade hem segern, med över tio procentenheters marginal före tvåan Oscar Zia.

Saraha fick 39 procent av rösterna, Oscar Zia 26 procent. Längst ner i publikundersökningen hamnade legendaren Christer Lindarw och hans After Dark med tre procent av rösterna. Trots det var han nöjd efter genrepet.

– Det är min plats att underhålla en publik. Det var jätteskönt. Jag är mer än artist med show, än jag är en skivartist, säger Lindarw.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.