Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oscar Zia kommer ut som homosexuell

Oscar Zia berättar nu om sin sexuella läggning. Foto: Sven Lindwall
Oscar Zia. Foto: Ronny Johannesson

Oscar Zia kommer ut som homosexuell.

Nu väljer Melodifestivalen-aktuella artisten att berätta om sin sexuella läggning – för att vara sann mot sig själv.

– Jag tänkte: Kan jag vara flickidol och homosexuell?. Jag visste inte om det gick, säger han till Aftonbladet.

Det är i "Tampodden", som sänds på Youtube, som Oscar Zia för första gången väljer att berätta om sin sexuella läggning. För tidningen Aftonbladet förklarar han varför han väljer att komma ut.

– För mig har det känts så fullkomligt onödigt att behöva prata, från början kände jag inte ens att jag behövde berätta för mina föräldrar. Jag vill inte sprida normen av att det ska vara en grej, men jag kände en press när det började snackas om mig i branschen, säger han till tidningen.

 

LÄS MER: Anna Book diskas från Melodifestivalen

 

Komma ut före Melodifestivalen

Oscar Zia deltar i Melodifestivalen 2016 med bidraget "Human" om två veckor. För tidningen berättar han att han var tvungen att komma ut före tävlingen, på grund av sin låt.

– Den här låten är så pass personlig, den handlar om de här funderingarna. Vad är det som gör att jag behöver ställa upp på de här sakerna, vi är väl alla lika? Och jag kände bara att jag inte kan stå på scenen utan att känna att det jag gör är hundra procent sant, säger han till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Låtskrivarna om diskningen

 

Oscar Zia berättar också att det varit tufft att bära på hemligheten. Både för att vänner frågat hur många tjejer han legat med och tidningar frågat om han dejtar någon.

"Kan jag vara flickidol och homosexuell"

– Det var så i ett och ett halvt år. Jag var tvungen att försvara och hitta på. För jag var inte riktigt bekväm i det då. Bekväm i mig själv. Utan jag tänkte det är väl så här det ska vara. Kan jag vara flickidol och homosexuell? Jag visste inte om det gick. Och för att vara helt ärlig, i ettan på gymnasiet tänkte jag lite det här går över, det kommer bli bra. Jag kommer gifta mig med en kvinna och skaffa barn.

 

 

Godmorgon!

Ett foto publicerat av OSCAR ZIA (@oscarzia) Feb 4, 2016 kl. 11:32 PST

 

 

På Instagram får artisten mycket kärlek från hans följare. Under morgonen har han lagt upp en post på sig själv där han skrivit "Godmorgon". Efter det har hyllningarna vällt in:

"Du är grym precis som du är" och "bättre förebild får man leta efter", lyder bara två av kommentarerna.

Expressen söker Oscar Zia.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!