Oscar Zia hyllas av kändisar efter att ha kommit ut. Foto: Robert EklundOscar Zia hyllas av kändisar efter att ha kommit ut. Foto: Robert Eklund
Oscar Zia hyllas av kändisar efter att ha kommit ut.  Foto: Robert Eklund
Oscar Zia. Foto: Sven LindwallOscar Zia. Foto: Sven Lindwall
Oscar Zia.  Foto: Sven Lindwall

Oscar Zia hyllas efter att han kommit ut

Publicerad

Oscar Zia har kommit ut som homosexuell.

Nu stöttas den Melodifestivalen-aktuella sångaren av kändisarna.

"Jag minns själv hur skämmande det var", skriver Magnus Carlsson på Twitter.

Det är i Clara Henrys podcast "Tampodden" som Oscar Zia för första gången berättar om sin sexuella läggning.

I en intervju med Aftonbladet förklarar sångaren varför han valt att komma ut som homosexuell.

– För mig har det känts så fullkomligt onödigt att behöva prata, från början kände jag inte ens att jag behövde berätta för mina föräldrar. Jag vill inte sprida normen av att det ska vara en grej, men jag kände en press när det började snackas om mig i branschen, säger han till tidningen.

Oscar Zia berättar också för Aftonbladet att det varit tungt att bära på hemligheten.

– Det var så i ett och ett halvt år. Jag var tvungen att försvara och hitta på. För jag var inte riktigt bekväm i det då. Bekväm i mig själv. Utan jag tänkte det är väl så här det ska vara. Kan jag vara flickidol och homosexuell? Jag visste inte om det gick.

 

LÄS MER: Oscar Zia kommer ut som homosexuell

 

Nu stöttas Oscar Zia av kändisarna. En av dem som hyllar sångaren är "Diggiloo"-kollegan Magnus Carlsson.

"Ett stort och viktigt steg Oscar Zia. Framför allt för dig själv; för det är du som är viktigast i allt detta!", skriver han på Instagram.

Magnus Carlsson har även han erfarenhet av att komma ut.

"Jag minns själv hur skrämmande och laddat det kändes att ta steget från flickidolernas flickidol till att vara... mig själv. Kommer någon att tycka om mig nu?", skriver han och fortsätter:

"Jag är dock säker på att du vid det här laget redan dragit en lättnadens suck och tänkt; var det inte värre? Njut nu av den sköna känslan av att ha varit sann mot och stått upp för dig och den du är. Flickidol kan man vara oavsett. I sommar rockar vi järnet tillsammans på Diggiloo – ska bli superkul".

Rickard Söderberg och Titti Schultz hyllar Oscar Zia

Även Titti Schultz hyllar Oscar Zia:

"Du är en alldeles fantastisk och skön kille Oscar Zia. Innan OCH efter artikeln i Aftonbladet. Eller förresten. Skönare nu.", skriver hon på Instagram.

"Välkommen ut Oscar Zia", skriver operasångaren Rickard Söderberg på Twitter och avslutar med ett hjärta.

På Twitter skriver programledaren Daniel Paris att det är "coolt och stort" av Oscar Zia att komma ut och våga vara den han är.

"Lita på att det finns fler som skulle må bra av att följa hans exempel", skriver Daniel Paris.

"Heja Oscar Zia", twittrar TV4-profilen Anders Pihlblad.

 

LÄS MER: Anna Book diskas från Melodifestivalen

 

TV4-programledaren Jessica Almenäs skriver på Instagram att man absolut kan vara homosexuell och flickidol.

"Heja dig @oscarzia! Starkt och bra gjort, vilken förebild du är. Och jo, det är klart att man kan vara homosexuell OCH flickidol. OCH pojkidol. OCH tantidol. Puss på dig bebis", skriver hon.

Oscar Zia deltar i Melodifestivalen 2016 med bidraget "Human" om två veckor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag