Oscar Zia talar ut om hur man använder dejtingappen – och hyllar den. Foto: Sven LindwallOscar Zia talar ut om hur man använder dejtingappen – och hyllar den. Foto: Sven Lindwall
Oscar Zia talar ut om hur man använder dejtingappen – och hyllar den. Foto: Sven Lindwall
Artisten berättade nyligen att han är homosexuell. I podden tar han upp hur svårt han tycker det är att dejta. Foto: Sven LindwallArtisten berättade nyligen att han är homosexuell. I podden tar han upp hur svårt han tycker det är att dejta. Foto: Sven Lindwall
Artisten berättade nyligen att han är homosexuell. I podden tar han upp hur svårt han tycker det är att dejta. Foto: Sven Lindwall

Oscar Zia hyllar app: "Man ses och ligger"

Publicerad

Vill du dejta Oscar Zia är det läge att skaffa en app.

I podcasten "Ihop med Josefin" berättar Melodifestivalen-artisten om när han "nästan" låg med en tjej och vad man egentligen använder Tinder till.

– Man ses och sen ligger man, säger han.

Lagom till Melodifestivalens start valde Oscar Zia, 19, att komma ut. I Josefin Crafoords och Quetzala Blancos podcast "Ihop med Josefin" berättar han nu att han använder dejtingappen Tinder för att hitta ragg.

– Jag vill slå ett slag och hylla appen Tinder. För det får man göra på kommersiell radio. Jag har kommit fram till att det inte riktigt är en dejtingapp. Jag tror att det är en liten snuskapp. Men det funkar ju väldigt, väldigt bra, säger Oscar Zia.

Oscar Zia berättar att han har en riktig bild på sig själv i appen men att han enbart använder sig av sitt förnamn.

– De flesta spelar lite svåra till en början och så är det någon som är lite trevlig och har en konversation så skriver de "nu känner jag igen dig". Det är lite jobbigt. Det hade varit bättre om de var ärliga från början. En gång träffade jag en snubbe som i och för sig kom hem till mig och satt vi och snackade i tio minuter och då hade han absolut ingen aning om vem jag var, säger Oscar Zia och fortsätter:

– Det tyckte jag var ganska skönt. Men dagen efter hade han full koll. Då visste han allt. Han spelade lite svår men är ändå avslappnad. Men han är ganska avslappnad och skön, vi pratar fortfarande.

 

LÄS MER: Oscar Zia kommer ut som homosexuell

 

Oscar Zia står fast vid att Tinder är en app för folk som vill ligga.

– Undertonen är nog att "ska vi gå hem och ligga". Det finns något som heter Tinder-dejt och enligt mig är det att man ses och sedan ligger man.

Oscar Zia längtar efter ett förhållande

I ”Ihop med Josefin” berättar Oscar Zia också att han längtar efter ett förhållande.

– Innan har jag känt mig lite fängslad i och med jag inte hade berättat att jag var gay. Nu tror jag att det är lite mer fritt. Nu skulle jag vilja vara i ett förhållande, men det är fortfarande lite obehagligt att vara med en människa, säger han.

 

LÄS MER: Oscar Zia: Då fick jag panik

 

Oscar Zia försökte ha sex med en tjej

I podden berättar Oscar Zia också om en gång när han nästan låg med en tjej.

– Det var en stackars tjej. Det här skäms jag över så mycket för jag tyckte så synd om henne. Det var under tiden jag flörtade med tjejer. Vi hånglade och hamnade i en skog och sedan ville hon ta det ett steg längre och då fick jag panik. Jag började på något sätt utforska vad hon hade där nere. Men mina maskiner fungerade inte så att säga, säger han och fortsätter:

– Det fattade hon ganska snart men febrilt försökte hon få att allt att fungera. Jag blev bara mer och mer obekväm och till slut sa jag var för full.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag