Oscar Zia får huvudroll i Sandra Beijers nya serie

Erik Enge, Oscar Zia och Madeleine Ferraud gör huvudrollerna i ”Allt som blir kvar”.
Foto: Lawrence Ponsonby
Madeleine Ferraud spelar Matilda.
Foto: Emil Berg
Oscar Zia hennes barndomsvän Miron.
Foto: Instagram
Erik Enge spelar deras nyfunna vän Simon.
Foto: Cina Monn
Sandra Beijer är författare, manusförfattare och exekutiv producent för serien ”Allt som blir kvar” som baseras på hennes roman.
Foto: Viktor Fremling / Viktor Fremling

Sandra Beijers ungdomsroman ”Allt som blir kvar” blir SVT-serie med premiär 2022.

Nu avslöjar författaren att det är Madeleine Ferraud, Erik Enge och Oscar Zia som ska spela huvudrollerna.

– Det kan låta lite ”cheesy” men känslan av en gruppdynamik som funkar på kamera påminner om en förälskelse, säger Sandra Beijer till Expressen om de tillsatta rollerna. 

”Allt som blir kvar” är SVT:s nya serie som är baserad på författaren och bloggaren Sandra Beijers, 36, andra roman med samma titel.

– Den handlar om en tjej som blir lämnad mitt i sommaren. Hon vet inte vart hon ska ta vägen, hennes hjärta är krossat och hennes bästa killkompis tar henne under sina vingar, berättar hon.

Efter en lång castingprocess med tusentals ansökningar kan Sandra Beijer, som även är manusförfattare och exekutiv producent för serien, nu avslöja vilka som gör huvudrollerna.

Madeleine Ferraud, 27, spelar hjärtekrossade Matilda. Oscar Zia, 24, spelar hennes barndomsvän Miron och Erik Enge, 24, gör rollen som deras nyfunna vän Simon. Tillsammans ger de sig ut på äventyr i stockholmssommaren.

– Det blev väldigt tydligt att vissa bara är karaktären. Det handlar mycket om talang, men också om att förstå karaktären, säger Beijer.

Skådespelarna drogs till Zia

När skådespelarna träffades för att prova dynamiken beskriver Beijer hur de drogs till varandra, och hur allt kändes självklart.

– Det kan låta lite ”cheesy” men känslan av en gruppdynamik som funkar på kamera påminner om en förälskelse. Det kan finnas tusen andra perfekta killar där ute, men man bara vet att den här är den som är den rätta.

Madeleine Ferrauds har talang för att skildra känslor, Erik Enge ser djupet och nivåerna i sin karaktär. Och Oscar Zia har ”det”, berättar hon.

– Han är oemotståndlig och charmig. Han kommer att spela en ganska manipulerande och mörk karaktär. Han var så otroligt duktig på att gå in i en roll där man måste ha honom, men man vill bara springa åt andra hållet samtidigt.

– De andra skådisarna bara drogs till honom, och då visste vi att det här kommer att bli bra.

”För alla som fått sitt hjärta krossat”

Serien regisseras av Fanny Oversen och inspelningarna börjar i slutet av juli i Stockholm. Det är en ungdomsserie, men eftersom temat är kärlek tycker Sandra Beijer egentligen att målgruppen är ålderslös.

– Den är för alla som har fått sitt hjärta krossat, eller för dem som krossat ett hjärta.

”Allt som blir kvar” har planerad premiär 2022 i SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.