Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscar Zia berättar om rädslan: ”Så rädd”

Oscar berättar att han är uppvuxen med fem syskon – och får då frågan om han själv vill ha barn i framtiden.
I säsongsavslutningen av ”Benjamin's” berättar Oscar Zia om sin rädsla att bli ensam.
Foto: TV4, Benjamin's

I säsongsavslutningen av ”Benjamin's” berättar Oscar Zia, 24, om rädslan att bli ensam – och om svårigheterna att skaffa barn.

– Jag är så himla rädd för att inte få den familjen som jag tänker att jag vill ha. Det känns bara så komplicerat, säger Oscar Zia i programmet.

Det är säsongsavslutning av TV4:s ”Benjamin's” och i sista avsnittet medverkar bland andra artisten och programledaren Oscar Zia, 24. 

Oscar berättar att han är uppvuxen med fem syskon – och får då frågan om han själv vill ha barn i framtiden. 

– Det där pendlar så himla mycket för mig, jag vill jättegärna ha barn och har pratat med tjejkompisar om det. Men i min situation är det för det första inte så lätt, för kille och kille kan inte göra barn, säger Zia och fortsätter:

– Det finns massa andra alternativ men jag kan ändå känna en stress ibland över att det är någonting jag måste planera. Jag måste spara pengar för att göra barn i någon form av surrogatsituation eller så måste jag adoptera, men det får jag inte för att jag är gay. Homosexuella får inte lov att adoptera från majoriteten av länder i världen. 

”Det känns bara så komplicerat”

Oscar Zia fortsätter att berätta om rädslan att bli ensam och att han ibland ifrågasätter sig själv. 

– Jag är jätterädd för att bli ensam, för att jag är så himla rädd för att inte få den familjen som jag tänker att jag vill ha. Det känns bara så komplicerat. ‘Du kan skaffa barn med en kompis’, ja men jag kanske inte vill det. Sen det här med biologi, är det viktigt för mig att barnet jag har är gjort av mig?, säger han.

Viktor Frisks hälsomål — så ska han blir starkare

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.