Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oscar Enestads ovissa framtid med Cecilia, 51

Trots sistaplatsen är Oscar Enestad nöjd med sitt framträdande
Cecilia Dahlbom och Oscar Enestad.
Foto: OLLE SPORRONG
Oscar Enestad.

Tidigare FO&O-stjärnan Oscar Enestad släpper ny musik – och sjunger om kärleken till sin 29 år äldre flickvän Cecilia Dahlbom.

I en intervju med sajten Bands of tomorrow berättar han om bakgrunden till låten.

– Den handlar om att flyga på moln efter euforin av att träffa den du älskar medan du upplever osäkerheten om hur framtiden ser ut, säger Oscar Enestad i intervjun.

Det har gått tre år sedan artisten Oscar Enestad, 22, gick ut med sin relation med 29 år äldre Cecilia Dahlbom, 51. När han förra året tävlade i Melodifestivalen med låten ”I love it” – som tyvärr inte tog sig vidare från deltävlingen – berättade han att den handlade om hans ovanliga kärleksrelation.

”Den här låten är till alla er som inte känt er accepterade för vem man är och vem man vill vara med. Låt aldrig någon tala om för dig hur DU ska leva ditt liv, vem man bör älska och inte bör älska. Kärleken är något som bör hyllas i alla dess former och det ska vi göra tillsammans ikväll!”, skrev Oscar i ett inlägg på Instagram inför Melodifestivalen.

Föräldrarnas misstycke: ”Tufft i början”

Han berättade också att hans föräldrar hade svårt att acceptera hans kärlek till den äldre kvinnan i början.

– Det var tufft i början. Hela låten handlar om att vara den man är. Det är en trotslåt. Det starkaste man kan trotsa är sitt eget blod, sa Oscar Enestad till Expressen förra året.

Nu släpper Oscar Enestad ny musik, som han berättar om för sajten Bands of tomorrow.

– ”Sänker våra glas på innergården” skapades efter att vi spelade en pianoslinga medan vi väntade på ett möte. Vi tyckte alla att det lät bra, så vi fortsatte arbeta med den när vi gick in i studion, säger han till sajten.

Oscars rädsla för framtiden

Låten handlar även den här gången om kärlek – men också om en rädsla för framtiden.

– Den handlar om att flyga på moln efter euforin av att träffa den du älskar medan du upplever osäkerheten om hur framtiden ser ut, säger han till Bands of tomorrow.

I en kommentar till Expressen berättar artisten mer.

”Allt jag skriver om är personliga saker som har hänt eller sker i mitt liv just nu. Jag brukar tänka att ”har det hänt mig, så har det hänt någon annan”, så förhoppningsvis är det flera som kan relatera till textraderna & känna samma känslor som jag - via min musik. Just den här låten handlar om när man precis träffat någon och är i en känslostorm av att man inte vet hur framtiden ser ut”, skriver han.

https://www.youtube.com/watch?v=_eZAtkPR7oY

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.