Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Kate har brutit helt – William pratar knappt med Harry

Meghans tal till unga tjejer
Prinsbröderna ska inte ha talat med varandra på flera månader.
Foto: PHIL HARRIS / AP/ TT
Kate och Meghan har brutit kontakten helt, enligt biografiförfattaren Omid Scobie.
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP/ TT

”Megxit” har rivit upp stora sår i det brittiska kungahuset. 

Prins William och prins Harry talar knappt med varandra – och kontakten mellan dem bröts helt under två månader.

Även Meghan och Kate har brutit helt med varandra, enligt boken ”Finding Freedom”.

Meghan och Harrys beslut att lämna Storbritannien – ”Megxit” – chockade många. Inte minst Harrys äldre bror, prins William. Särskilt att de meddelade sitt beslut online, utan att först konsultera resten av kungafamiljen, ska ha stört Storbritanniens blivande kung.

– Det var då det verkligen gick snett mellan Harry och Meghan och William och Kate, beslutet att gå ut officiellt med planerna. Uttalandet diskuterades aldrig internt och det var det som smärtade William, säger Omid Scobie, författare till ”Finding Freedom” till Royalty TV enligt the Sun.

– Han är inte bara brodern, han är även den blivande kungen och han kände att det förstörde familjens anseende.

Kate och Meghan har brutit kontakten

Enligt the Suns källor talar fortfarande inte bröderna med varandra som de brukade – och hertiginnorna Meghan och Kate har helt brutit kontakten. Enligt Scobie ska Kate ha haft en stor del i att förhållandet mellan de båda paren gått utför.

– Om jag ska vara ärlig kom aldrig relationen mellan Kate och Meghan särskilt långt. Meghan kände aldrig något stöd från Kates sida under de mörkare stunderna, särskilt under graviditeten, säger han.

Författaren avslöjar också att prins Charles i tysthet gett sitt stöd till Harry och Meghan i deras stämning mot Daily Mail – medan William och Kate inte tyckte att det var någon bra idé.

– Det orsakade ytterligare osämja.

Ilskan mot prins Harry och Meghan efter beslutet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.