Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OS-hjälten sjuk mitt under inspelningen

Här skadas Olsson svårt i duellen – SVT tvingades ändra
Den tidigare skidskytten Fredrik Lindström blir sjuk i ”Mästarnas mästare”.
Foto: SVT
Linnea Torstenson och André Myhrer stöttar från andra sidan dörren.
Foto: SVT
”Jag vaknade ju upp i morse och kände mig tjock i näsan och lite så där tung i kroppen”, säger Fredrik Lindström.
Handsprit på inspelningsplatsen.
Foto: SVEN LINDWALL

Mitt under de pågående tävlingarna i ”Mästarnas mästare” blev Fredrik Lindström förkyld och tvingades testa sig för covid-19.

Och väntan på provsvaret blev nervös, inte bara för skidskytten själv – utan för hela produktionen.

– Det var absolut en väldigt och jobbig och allvarlig situation som vi tog på största allvar, säger programmets projektledare och exekutiva producent Anders Wistbacka.

I söndagens avsnitt av SVT-programmet ”Mästarnas mästare” gör sig coronapandemin påmind ända in på knuten, då Fredrik Lindström, 31, börjar känna sig sjuk.

– Jag vaknade ju upp i morse och kände mig tjock i näsan och lite så där tung i kroppen. Jag ska göra ett test för att se om det är covid, berättar han i programmet.

Samtidigt kommer två av de andra deltagarna, Linnea Tortenson och André Myhrer upp till Lindströms rum och lämnar kaffe och juice utanför dörren.

Alshammar: ”Blev lite kaos”

Och OS-medaljören förkylning får sedan konsekvenser för fortsättningen.

– Det hade man kanske inte riktigt tänkt igenom. Det blev lite kaos. Vad gör man när någon blir sjuk?, har deltagaren Therese Alshammar tidigare sagt om händelsen.

Deltagarna testades när de anlände till inspelningen och isolerades sedan i deltagarhuset och i miljön kring tävlingarna. Och projektledaren Anders Wistbacka säger att man inom produktionen höll sig till den plan man i förhand satt upp vid sjukdomsscenarion. 

– På detaljnivå, det tycker jag. Men när vi väl genomför den så blir det ju lite kaos. Så det kan jag förstå att hon upplever att det är. Men det var enligt plan, det tycker jag.

Blev ni nervösa för att han och kanske även andra deltagare hade smittats med corona?

– Absolut, klart jag var nervös för det. Det är en jobbig situation. Men det var bara att hantera. Det är inte så mycket att göra. Men det var absolut en väldigt och jobbig och allvarlig situation som jag tog på största allvar.

I den andra gruppen av ”Mästarnas mästare” tävlar skidskytten Fredrik Lindström, handbollsspelaren Linnea Torstenson, simmaren Therese Alshammar, fyrspankkskusten Tomas Eriksson och utförsåkaren André Myhrer.

”Mästarnas mästare” sänds på söndagar klockan 20.00 i SVT 1 och på SVT Play.

FREDRIK LINDSTRÖM

Tidigare landslagsåkare i skidskytte, aktiv 2008-2019.


Ålder: 31

Från: Bredbyn, Örnsköldsviks kommun

Främsta meriter: OS-guld i stafett, Pyeongchang 2018, VM-brons i masstart, Ruhpolding 2012, VM-brons i distanslopp, Nove Mesto 2013.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.