Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Orups vändning efter oron för kändissonen

Orups son Kid Eriksson har valt att gå i sin pappas fotspår. ”Han har jobbat stenhårt”.
Orup är inte orolig för sonen längre.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Kid Eriksson med sin mamma Sofia Wistam.Foto: Instagram
Thomas ”Orup” Eriksson.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Orups son Kid Eriksson har valt att gå i sin pappas fotspår, och har en växande karriär i musikbranschen med sitt band Tjuvjakt.

Tidigare har Orup uttryckt oro för sin son, eftersom det är en tuff bransch – men nu har ”Jagad av vargar”-artisten ändrat sig.

– Det känns som han trivs bättre med att inte stå längst fram och ta rampljuset och då kan man ofta hålla på mycket längre, säger han i ”Efter fem” på TV4.

Thomas ”Orup” Eriksson, 60, och exfrun Sofia Wistam, 53, är stolta föräldrar till äldsta sonen Kid Eriksson, 27. Tillsammans med sitt band Tjuvjakt har 27-åringen gjort succé, och går i sin pappas fotspår, som slog igenom i samma ålder.

– Det är naturligtvis väldigt, väldigt roligt. Jag är jättestolt. Sen är jag stolt för att han har jobbat hårt för det här. Han är ungefär i samma ålder nu som jag var när det började gå bra för mig. Han har jobbat stenhårt och det är jag glad för, säger Orup i en intervju i ”Efter fem” på TV4.

Oron för sonens karriärsval

Tidigare har ”Regn hos mig”-artisten uttryckt oro för sonens karriärsval, just för att han vet hur svårt det kan vara att ha en stabil karriär i musikbranschen.

– Det kommer perioder som är bökiga, när det som man gör inte motsvarar sina förväntningar. Jag har så klart en oro för Kid när det gäller de sämre perioderna som kommer att komma. Man måste verkligen hålla i för att hålla på så länge som jag har, har han tidigare sagt till Hänt.

Orup: ”Folk kan ledsna på en”

Men nu verkar oron ha lagt sig för sångaren, då sonen valt att ha en mer osynlig roll i branschen, och jobba mer bakom kulisserna än sin pappa.

– Han har inte valt den vägen jag har valt. Jag är artist, jag älskar att stå längst fram och det är en mycket mer utsatt situation, folk kan ledsna på en, det kan komma någon ny. Han jobbar mer i studion och producerar åt andra, det känns som han trivs bättre med att inte stå längst fram och ta rampljuset och då kan man ofta hålla på mycket längre. Jag tycker att det är jätteskönt, säger han i ”Efter fem”.

Expressen har sökt Orup för en kommentar.

Här spelar Orup och Tomas Ledin:

Se showen. Orup och Tomas Ledin uppträdde på Bindefelds omskrivna 60-årsfest i Tel Aviv.