Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Orups plötsliga tårar efter känslosamma tolkningen

Petra Marklund tolkade Orups låt ”Som isarna när det blir vår” i TV4:s Så mycket bättre.
Petra Marklund gör en tolkning av Orups låt ”Som isarna när det blir vår” i premiäravsnittet av ”Så mycket bättre”.
Orup blir starkt berörd av tolkningen.Foto: TV4
Så pass att han brister i gråt.Foto: TV4
”Man ska inte få gamla gubbar att gråta så här, det är inte bra”, säger han i programmet.Foto: TV4
Petra Marklund berättar att hon tolkar låten som att den handlar om en separation. Något som överraskar Orup.Foto: TV4
”Det där var ingen lek alltså, jag vet inte vad jag ska säga”, säger Orup och torkar sedan ögonen med en servett.
1 / 8

Det blir känslosamt i lördagens premiär av ”Så mycket bättre”.

När Petra Marklund tolkar Orups låt ”Som isarna när det blir vår” kan upphovsmannen inte hålla tårarna tillbaka – och bryter ihop efteråt.

– Man ska inte få gamla gubbar att gråta så här, det är inte bra. Wow, säger Thomas ”Orup” Eriksson i ”Så mycket bättre”.

För Petra Marklund ändrades hela livet när hon var med i ”Så mycket bättre” 2010. Hon blev inte bara folklig med sin tolkning av Petters ”Mikronfonkåt” – hon träffade också sin fästman, som hon har två barn tillsammans med nu.

– Vi satt och proddade och fixade under en längre tid. Nu var det ju tolkningar, men ju brukar alltid säga när jag har skrivit en låt att det är mina barn. Men vi lyckades ju göra riktiga bebisar.

– Vem vet, jag kanske inte hade haft min familj, säger hon och blir tårögd.

Det får henne att komma in på vilken låt hon ska tolka – Orups ”Som isarna när det blir vår”.

Orups egna ord om låtens mening

Petra Marklund förklarar att hon är jätteförvånad över att ingen har valt den här låten före henne, och att hon tolkar den som att den handlar om en separation.

– Jag har aldrig hört den beskrivas på det sättet, jag tänker inte så mycket när jag skriver, det är bara bilder liksom. Det är ytterst sällan som det handlar om något som har hänt mig själv. Jag har ju i och för sig gått igenom en separation, men den här handlar inte om det, säger Orup.

Han har svårt att förstå att Petra Marklund är så berörd av låten som hon ska tolka.

– Jag har lite svårt att förstå hur man kan ta till sig av det andra skriver så himla mycket, men jag blir lite avundsjuk också på att man kan göra det. Jag blir smickrad och stolt.

Orup tårgöd efter tolkningen

Petra Marklund går upp och uppträder med ”Som isarna när det blir vår” – och gör total succé. Flera av artisterna blir tårögda av den vackra tolkningen, och när hon är färdig torkar Orup bort sina tårar, innan han ger henne bamsekram.

– Man ska inte få gamla gubbar att gråta så här, det är inte bra. Wow. Jag måste gå och sätta mig tror jag, säger han, fortfarande med tårar och märkbart tagen.

– Det där var ingen lek alltså, jag vet inte vad jag ska säga, säger Orup, och torkar ögonen med servetten.

Hör Malin Berghagens fina ord om mamma här:

Barbro ”Lill-Babs” Svensson var saknad i Så mycket bättre.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.