Nätshoppare. Lindomebon Sara Ekman, 21, köper det ­mesta på nätet. - Jag kanske handlar lite för mycket. Men jag tycker att det är otroligt bekvämt och smidigt. Jag är inte så mycket för att gå runt i butiker. Då är det bättre att prova ­hemma, säger hon. Foto: Anders Ylander
Nätshoppare. Lindomebon Sara Ekman, 21, köper det ­mesta på nätet. - Jag kanske handlar lite för mycket. Men jag tycker att det är otroligt bekvämt och smidigt. Jag är inte så mycket för att gå runt i butiker. Då är det bättre att prova ­hemma, säger hon. Foto: Anders Ylander

Orkar du inte shoppa i butikerna på stan?

Publicerad
Uppdaterad
Allt fler klickar hem höstens outfit på nätet.
Sara Ekman, 21, handlar allt online.
- Det är så smidigt. Man kan prova i lugn och ro hemma och matcha med sina andra kläder, säger hon.
Lindomebon Sara Ekman började handla på nätet redan som 17-åring.
- Det går snabbt och är smidigt. Jag shoppar gärna på utländska sajter. Jag kollar alltid upp sidan och villkoren ordentligt först, säger hon.

Linsvätska på nätet

I dag lägger hon omkring 5 000 i månaden på att handla kläder, smink och hudvård på internet. Dessutom köper hon filmer, böcker, mat och resor. Och elektronik.
- Jag köper till och med linsvätska på nätet. De enda gångerna jag handlar i butik är utomlands, säger hon.
Senaste fyndet var en nyårsklänning från favoritsajten Nelly.com. Sara är inte ensam. Enligt HUI research, tillhör kläder och skor tillhör de näst populära nätköpen efter hemelektronik och är också det segment som växer mest. Förra året omsatte delen 5,5 miljarder svenska kronor.

"Slipper trängsel"

Expressens moderedaktör Emma Danielsson är en av nätkunderna.
- Själv köper jag merparten av mina kläder via nätet eftersom jag sällan har tid att springa i affärer. Då kan jag shoppa på de tider som passar mig och slipper dessutom köer och trängsel, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag